Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

παοκ H χρονιά που δεν έγινε η υπέρβαση για τον παοκ


01/01/2014 13:04:13

Το 2013 μας αποχαιρέτισε εδώ και λίγες ώρες. Ο ποδοσφαιρικός ΠΑΟΚ έχει να θυμάται αρκετά πράγματα από αυτή τη χρονιά. Οι περισσότερες αναμνήσεις όμως δεν είναι ευχάριστες.


Η ομάδα δεν κατάφερε να είναι ανταγωνιστική σε ένα ακόμη πρωτάθλημα και χρειάστηκε να φτάσει στην τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ με τον Γιώργο Γεωργιάδη στον πάγκο για να εξασφαλίσει την συμμετοχή στα προκριματικά του CL.

Εκεί είχε δυο ευκαιρίες. Η πρώτη με την Μέταλιστ και στην συνέχεια με την Σάλκε. Άγγιξε το όνειρο για να συμμετέχει για πρώτη φορά στους χρυσοφόρους ομίλους αλλά δεν τα κατάφερε. Απώλεσε επίσης την ευκαιρία να παίξει έναν τελικό κυπέλλου αφού αποκλείστηκε από τον Αστέρα. Το σήριαλ του Γκαρσία στις αρχές του χρόνου αλλά και τώρα, το θέμα Κάτσε απασχόλησε αρνητικά την ομάδα και την αναστάτωσε.

Στα θετικά, η πρόσληψη του Στέφενς, η επιθυμία του Σαββίδη να δημιουργήσει ένα άρτιο αθλητικό κέντρο στην Θέρμη. Η χρονιά που έφυγε βρίσκει τον ΠΑΟΚ στους -10 από την κορυφή αλλά και στους "32" του Europa League έχοντας μπροστά του την μεγάλη πρόκληση που λέγεται Μπενφίκα. Το "Μ" σας παρουσιάζει ανά μήνα τα κυριότερα γεγονότα της χρονιάς που έφυγε.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ: Μεταγραφές στο παρά πέντε

Ο Γενάρης είναι ο μήνας των μεταγραφών και εκείνη η μεταγραφική περίοδος ήταν η πρώτη επί εποχής Σαββίδη. Ο ΠΑΟΚ απέκτησε τρεις ποδοσφαιριστές στο φινάλε, τους Καμαρά, Ολίσε και Ιτάνζ ενώ νωρίτερα είχε έρθει στην Τούμπα ο Σίλντενφελντ. Εκείνο τον μήνα είχαν αποχωρήσει Βιβιάν και Σακελλαρίου ενώ δόθηκαν δανεικοί οι Καραντασιάδης, Στάμου και Παναγιωτούδης. Στο αγωνιστικό μερος ο ΠΑΟΚ είχει αποκλείσει την Καλιθέα στο κύπελλο χάνοντας με 2-0 στο Ελ Πάσο και κερδίζοντας 6-0 στην Τούμπα.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ: To χαμόγελο του Τσολακίδη

Ο Φεβρουάριος ήταν ο μήνας που Γκαρσία και Δώνης αποφάσισαν την προσωρινή ανακωχή. Οι εξελίξεις φυσικά τις επόμενες εβδομάδες έδειξε ότι αυτή δεν κράτησε αφού επήλθε οριστική ρήξη. Στον Φεβρουάριο, ο Γκαρσία εμφανίστηκε στο Παλατάκι, δήλωσε "πιστός στρατιώτης" της ομάδας και έτοιμος να δώσει τη μάχη του.Στα αξιοσημείωτα αυτού του μήνα και η προσπάθεια του ΣΦ ΠΑΟΚ Λαχαναγοράς που με την συμβολή Σαββίδη μάζεψε 30.000 ευρώ και έτσι ο Τσολακίδης απέκτησε νέο προσθετικό μέλος

ΜΑΡΤΙΟΣ: Το "αντίο" του Γκαρσία

Είναι ο μήνας όπου ο Πάμπλο Γκαρσία αποφασίζει να αποχωρήσει από την ομάδα. Δίνει την συνέντευξη στο Χάγιατ παρουσία εκατοντάδων φίλων του ΠΑΟΚ που τον αποθεώνουν ενώ λίγες μέρες αργότερα στην Τούμπα ο Δώνης αποδοκιμάζεται. Ο Μάρτιος είναι σημαντικός μήνας και για έναν ακόμη λόγο. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μετά από χρόνια αποκτά αιρετή διοίκηση ενώ ο Ιβάν Σαββίδης πλειοδοτεί και αγοράζει την ΣΕΚΑΠ έχοντας ήδη στα χέρια του και το Μακεδονία Παλλάς.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ: Το τέλος του Δώνη

Ο Απρίλιος ήταν ο μήνας της επιστροφής στον ΠΑΟΚ ανθρώπων που διαδραμάτισαν πρωταγωνιστικό ρόλο προ εποχής Σαββίδη. Ο Θόδωρος Ζαγοράκης αναλαμβάνει ρόλο συμβούλου του μεγαλομετόχου ενώ επιστρέφει και ο Γιώργος Γεωργιάδης ως συνδετικός κρίκος της διοίκησης με το αγωνιστικό τμήμα. Λίγες μέρες αργότερα θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία αφού μετά τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ από τον Αστέρα, ο Δώνης απομακρύνεται και αρχίζει η δικαστική διαμάχη του με τον ΠΑΟΚ.

MAΪΟΣ: Πρωτιά-θρίλερ

Ο ΠΑΟΚ μπαίνει στα πλέι οφ με μια διαφορά από τους αντιπάλους του, αλλά δεν πατά καλά στις πρώτες αγωνιστικές. Ο Γιώργος Γεωργιάδης έχοντας αντικαταστήσει τον Δώνη ως προσωρινός προπονητής, προσπαθεί να ανεβάσει την ψυχολογία των παικτών του. Έτσι χρειάστηκε να φτάσουμε στην τελευταία αγωνιστική όπου ο ΠΑΟΚ έπρεπε να κερδίσει στα Γιάννενα και παράλληλα ο Ατρόμητος να μην κερδίσει στην έδρα του για να μπορέσει να διεκδικήσει την πρωτιά και την έξοδο στο CL. Όπως και έγινε.

ΙΟΥΝΙΟΣ: Τα ηνία στον Στέφενς

Αφού πρώτα ήρθε στην Θεσσαλονίκη ο Ντομίνγκος αλλά ο Ιβάν Σαββίδης αποφάσισε να μην επικυρώσει την αρχική συμφωνία που είχαν κάνει Βρύζας-Τσιστιακόφ, ο ΠΑΟΚ ανακοινώνει την συνεργασία με τον Στέφενς. Ο Ολλανδός παρουσιάζεται και επίσημα από τον Σαββίδη σε συνέντευξη Τύπου όπου το ενδιαφέρον μονοπώλησε ο μεγαλομέτοχος. Η δήλωση "έκανα πρόταση στον Ροναλντίνιο" ξεχωρίζει και... ακολουθεί μέχρι και σήμερα τον Ιβάν. "Να κάνουμε την Τούμπα απόρθητο κάστρο και να κερδίζουμε το κάθε παιχνίδι" είναι η δήλωση του Ολλανδού προπονητή που ξεχωρίζει.

IOYΛΙΟΣ: Προετοιμασία και... Μέταλιστ

Ο μήνας όπου ο Στέφενς έβαλε τις βάσεις για τον νέο ΠΑΟΚ έχοντας όμως τον χρόνο αντίπαλο καθώς στις 30 Ιουλίου θα αντιμετώπιζε την Μέταλιστ για τα προκριματικά του CL. Χωρίς την παρουσία του κόσμου του λόγω τιμωρίας της Τούμπας ο Δικέφαλος χάνει το πρώτο παιχνίδι. Είναι επίσης ο μήνας των μεταγραφών αφού Νέτσιντ και Λόπεθ προστίθενται στο ρόστερ της ομάδας όπως και ο Τζιόλης.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ: Το όνειρο με την Σάλκε

ΤΟ CAS και Η ΟΥΕΦΑ δίνουν στον ΠΑΟΚ μια δεύτερη ευκαιρία. Η Μέταλιστ τιμωρείται και ο ΠΑΟΚ μετά από ντόμινο αποκλεισμών (Μπεσικτάς και Φενέρ) θα αγωνιστεί στα πλέι οφ του CL με την Σάλκε. Έχοντας και στον Στοχ πλέον στην σύνθεση του, ο Δικέφαλος στο Γκελζερκίρχεν παίρνει σπουδαία ισοπαλία 1-1 με τον Σλοβάκο να ισοφαρίζει. Μια εβδομάδα αργότερα στην άδεια Τούμπα ο ΠΑΟΚ ηττάται με 2-3 και χάνει το εισιτήριο για τους ομίλους. Εξασφαλίζει όμως την συμμετοχή του στους ομίλους του Europa League έχοντας ως αντιπάλους τις Σαχτέρ, Άλκμααρ και Μακάμπι Χάιφα.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ: O Kάτσε τα φέρνει... τούμπα

Μια άστοχη ανάρτηση με φωτογραφία που τον δείχνει να φορά φανέλα του UCK κάνει τον Κάτσε μαύρο πρόβατο για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Μπαίνει στο ψυγείο και η ΠΑΕ αποφασίζει με αυτό τον τρόπο να λύσει το θέμα. Ο ΠΑΟΚ αποκτά και τον Γιώργο Τζαβέλλα αλλά το πρόσωπο που κλέβει την παράσταση είναι ο Στέλιος Κίτσιου. Ο Στέφενς τον καθιερώνει στο δεξί άκρο της άμυνας κερδίζοντας με το σπαθί του τη θέση από τον Γιάννη Σκόνδρα. Ο ΠΑΟΚ έχει την πρώτη απώλεια βαθμών στο πρωτάθλημα καθώς χάνει από τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο με 2-0. Στα εξωαγωνιστικά γίνεται γνωστό πως έχει μπει στην τελική ευθεία η προσπάθεια για να βρει ο ΠΑΟΚ έκταση έτσι ώστε να γίνει το προπονητικό κέντρο επένδυσης 25.000.000 ευρώ.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ: Γκαρσία στο... κύπελλο

Ο ΠΑΟΚ δίνει συνεχόμενους αγώνες σε Ελλάδα και Ευρώπη και σημείο αναφοράς είναι η παρουσία του Πάμπλο Γκαρσία σε δυο αγώνες αλλά αφορούν το κύπελλο. Ο Ουρουγουανός αγωνίζεται απέναντι στην Αναγέννηση Καρδίτσας αλλά ως εκεί. Νωρίτερα, είχε συμπεριληφθεί για πρώτη φορά σε αποστολή για αγώνα πρωταθλήματος στον αγώνα με την Βέροια αλλά δεν αγωνίστηκε. Ο Δικέφαλος παραμένει επικεφαλής του ομίλου στο Europa League. Το δημοτικό συμβούλιο Θέρμης αποφασίζει να προχωρήσει σε διαγωνισμό για την μίσθωση της έκτασης στην Θέρμη

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ: Η σφαλιάρα από τον Ολυμπιακό

Ο ΠΑΟΚ μένει μετεξεταστέος στο τεστ απέναντι στον Ολυμπιακό. Το λεωφορείο με τον Δικέφαλο Αετό κάνει την εμφάνιση του στο Γ. Καραϊσκάκης αλλά η ομάδα ποτέ δεν «εμφανίζεται» στο γήπεδο. Η βαριά ήττα με 4-0 απογοητεύει τον κόσμο που βλέπει τη διαφορά να εκτοξεύεται στους εξι βαθμούς. Αντίθετα στο Europa League ο ΠΑΟΚ παραμένει αήττητος κερδίζοντας εκτός την Σαχτέρ και φέρνοντας ισοπαλία στην Χάιφα.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ: Η χαμένη ευκαιρία με ΑΖ

Ο ΠΑΟΚ χάνει την ευκαιρία να τερματίσει πρώτος στον όμιλο του στο Europa League αφού έρχεται ισόπαλος 2-2 με την ΑΖ στην Τούμπα. Αποφεύγει την ήττα με γκολ του Πόζογλου στις καθυστερήσεις. Στο πρωτάθλημα απώλεια βαθμών με τον Απόλλωνα και η διαφορά στους 10 με τον Ολυμπιακό. Είναι ο μήνας της προεργασίας για την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου και των πρώτων αποχωρήσεων. Αποχαιρετά την Τούμπα ο Νέτσιντ και ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να ενισχυθεί ενόψει και των δυο αγώνων με την Μπενφίκα για τη φάση των "32" του Europa.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου