Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Αναβάλλεται η δίκη του δημάρχου Μεγίστης


Αναβάλλεται η δίκη του δημάρχου Μεγίστης



    Για τον Απρίλιο του 2014 αναβλήθηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου η εκδίκαση της υπόθεσης με κατηγορούμενο τον πρώην δήμαρχο Μεγίστης Παύλο Πανηγύρη ο οποίος θα βρεθεί στο εδώλιο του δικαστηρίου μετά την μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του για συκοφαντική δυσφήμιση ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.   

Η υπόθεση, η οποία αφορά σε δηλώσεις που είχε κάνει ο κ. Πανηγύρης για «φέσια» που είχε αφήσει σε επίσκεψή του στο νησί ο κ. Καμμένος, επρόκειτο να εκδικαστεί χθες, ωστόσο το δικαστήριο αποφάσισε την αναβολή της προκειμένου να κλητευθούν και να παραβρεθούν στη δίκη οι μάρτυρες μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Η αναβολή δόθηκε για τις 11 Απριλίου 2014.

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης το καλοκαίρι του 2009 όταν ο κ. Καμμένος ως υφυπουργός Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής είχε προσφύγει στην δικαιοσύνη κατά του κ. Πανηγύρη.

Αιτία για την υποβολή της μήνυσης αποτέλεσαν όμως τα όσα μερικούς μήνες νωρίτερα, ανέφερε σε επιστολές του προς τους τότε Πρωθυπουργό, πρόεδρο της Βουλής και Υπουργό Αιγαίου, ο πρώην δήμαρχος Μεγίστης για τον κ. Καμμένο, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι μοίρασε ψεύτικες υποσχέσεις στους κατοίκους του νησιού, ενώ άφησε και απλήρωτους λογαριασμούς σε εστιατόριο του Καστελλορίζου στο οποίο γευμάτισε.

Ο κ. Πανηγύρης είχε μάλιστα καταγγείλει των πρώην υφυπουργό πως είχε προβεί σε ψευδείς καταγγελίες σε βάρος του για οικονομικές ατασθαλίες στην διαχείριση του δήμου.

Για την υπόθεση είχε υποβάλλει ο κ. Καμμένος μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου η οποία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου για την οποία και διενεργήθηκε προκαταρκτική εξέταση, παίρνοντας έτσι το δρόμο της δικαιοσύνης.

Αξίζει να σημειωθεί πως με αφορμή την ίδια μηνυτήρια αναφορά είχε ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απάτη και υπεξαίρεση η οποία θα εκδικαστεί από το αρμόδιο δικαστήριο. 
Πηγή:rodiaki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου