Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Champions League: Αποτελέσματα στους 4 ομίλους




Champions League:  Αποτελέσματα στους 4 ομίλους
Γιουβέντους με δυο γκολ από τον Κάρλος Τέβες στο δεύτερο ημίχρονο, κατάφερε και νίκησε στο Τορίνο με 2-0 την Μάλμε για τον 1ο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, γκρουπ στο οποίο συμμετέχει ο Ολυμπιακός. Η «κυρία»... έφτασε δύσκολα στην νίκη και η πρωταθλήτρια Σουηδίας έδειξε πως αποτελεί... σκληρό καρύδι... 

«Φωτιά» η Ρεάλ Μαδρίτης, θριάμβευσε με 5-1 της Βασιλεία στον 2ο όμιλο, ενώ η Λίβερπουλ... λυτρώθηκε στο 90’+3 με εκτέλεση πέναλτι του Τζέραρντ, ο οποίος διαμόρφωσε το 2-1 κόντρα στην Λουντόγκορετς, με την φιλοξενούμενη να έχει ισοφαρίσει στο 90’!   
Στον 3ο όμιλο πέτυχε μεγάλη νίκη η Ζενίτ στην Λισαβόνα με 2-0 κόντρα στην Μπενφίκα, με τον Αντρέα Σάμαρη να παίζει βασικός. Οι «αετοί» από το 18’ έπαιζαν με 10 παίκτες, καθώς αποβλήθηκε ο τερματοφύλακας Αρτούρ... «Ανάσταση» για την Μονακό, κέρδισε 1-0 την Λεβερκούζεν! 
Στο 4ο γκρουπ η Ντόρτμουντ με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο βασικό, έφτασε σε μεγάλη νίκη με 2-0 απέναντι στην Άρσεναλ, ενώ η Γαλατάσαραϊ... έσωσε τον βαθμό (1-1) στο 90’ εντός με γκολ του Γιλμάζ κόντρα στην Άντερλεχτ...
1ος ΟΜΙΛΟΣ
Η Γιουβέντους νίκησε 2-0 την Μάλμε με δυο γκολ στο δεύτερο από τον Κάρλο Τέβες, ο οποίος είχε να σκοράρει στο Τσάμπιονς Λιγκ πέντε χρόνια και πέντε μήνες. Η φιλοξενούμενη... μπλόκαρε στο πρώτο ημίχρονο τους «μπιανκονέρι» και η πρωταθλήτριας Ιταλίας, κατάφερε να βρει διαδρόμους και να... δει εστία στο δεύτερο μέρος.   Η «κυρία» πέτυχε το 1-0 στο 59’, σε φάση στην οποία ο Κάρλος Τέβες και ο Ασαμόα... έκρυψαν την μπάλα, με τον Αργεντινό επιθετικό να πλασάρει εύστοχα μέσα από την περιοχή. Στην επόμενη φάση σκόραρε και ο Γιορέντε για την πρωταθλήτρια Ιταλίας, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε, καθώς ο Ισπανός επιθετικός σημειώθηκε σε θέση οφσάιντ. Ο Αργεντινός επιθετικός «έγραψε» το 2-0 στο 90’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ.
Διαιτητής: Σίμον Μάρτσινιακ (Πολωνία)
Οι συνθέσεις
ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (5-3-2): Μπουφόν, Λίχτσταϊνερ (90’+1 Ρομούλο, Μαρτίν Κάσερες, Μπονούτσι, Κιελίνι, Εβρά, Κουαντού Ασαμόα, Πογκμπά, Μαρκίζιο, Τέβες (90’+1 Τζιοβίνκο), Γιορέντε (86’ Μοράτα).
ΜΑΛΜΕ (5-3-2): Όλσεν, Τίνερχολμ, Γιόχανσον, Χάλστι, Χέλαντερ, Κονατέ, Έρικσον (81’ Ρακίπ), Φόρσμπεργκ, Αντού, Τέλιν (73’ Κρουν, Ρόσενμπεργκ (53’ Μεχμέτ).
2ος ΟΜΙΛΟΣ
Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν είχε διάθεση για... αστεία στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» κόντρα στην Βασιλεία και έφτασε σε θρίαμβο με 5-1. Η «βασίλισσα» μπήκε στον αγωνιστικό χώρο του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» αποφασισμένη να... καθαρίσει νωρίς, αφήνοντας πίσω της τα τελευταία αρνητικά αποτέλεσμα στο πρωτάθλημα. Η Ρεάλ έκανε το 1-0 στο 14’ με αυτογκόλ του Κούτσι και ακολούθησαν τρία γκολ από τους Μπέιλ (30’), Ρονάλντο (31’), Ροντρίγκες (37’). Η πρωταθλήτρια Ελβετίας μείωσε στο 38’ με τον Γκονζάλες .
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μπενζεμά βρήκε και αυτός δίχτυα και πέτυχε το 5-1 στο 79’...
Διαιτητής: Ντάμιρ Σκόμινα (Σλοβενία)
Οι συνθέσεις
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Κασίγιας, Πέπε, Σέρχιο Ράμος (66’ Βαράν), Μαρσέλο, Νάτσο, Μόντριτς (74’ Ιγιαραμέντι), Κρόος, Χάμες, Μπέιλ, Κριστιάνο, Μπενζεμά (82’ Τσιτσαρίτο).
ΒΑΣΙΛΕΙΑ: Βάτσλικ, Σουχί, Σάμουελ (64’ Κακιτάνι), Σχαρ, Σαφάρι, Ζούφι, Φράι (83’ Ντελγκάδο), Ελνενί, Σάκα, Γκονσάλες, Στρέλερ (73’ Εμπολό).

Στο «Άνφιλντ» η Λίβερπουλ έφτασε σε πολύ δύσκολη νίκη κόντρα στην Λουντόγκορετς με 2-1. Έσπασαν... καρδιές στο τέλος του αγώνα, όταν και σημειώθηκαν δυο γκολ, ένα για κάθε ομάδα, ενώ το σκορ άνοιξε στο 82’. Οι «κόκκινοι» κατάφεραν και πήραν προβάδισμα με Μάριο Μπαλοτέλι.  Ο Ιταλός άσος σκόραρε στο 82’ και πέτυχε το 1-0 για την ομάδα του.
Στο 90+1 ο Ντάνι Άμπαλο ισοφάρισε για την Λουντογκόρετς, αλλά για την Λίβερπουλ «μίλησε» για ακόμα μια φορά η ψυχή. Στο 90’+2 Μανκίγιο κέρδισε πέναλτι από τον Μπόρτζαν και ο Στίβεν Τζέραρντ, που ανέλαβε την εκτέλεση, σκόραρε κάνοντας το 2-1 στο 90’+3 μέσα σε τρελούς πανηγυρισμούς.
Διαιτητής: Ματέι Γιουνγκ (Σλοβενία)
Οι συνθέσεις
ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Μινιολέ, Σακό, Λόβρεν, Μορένο, Μανκίγιο, Τζέραρντ, Λαλάνα (67’ Μπορίνι), Χέντερσον, Κουτίνιο (68’ Λούκας), Στέρλνινγκ, Μπαλοτέλι.
ΛΟΥΝΤΟΓΚΟΡΕΤΣ: Μπόραν, Μότσι, Αλεξάντροφ, Μίνεφ, Ζούνιορ, Ντιάκοφ (85’ Εσπίνιο), Μ. Αλεξάντροφ, Αντριαναντενένα, Μπέζιακ (89’ Γουνιές), Μαρσελίνιο, Μισίντζαν (72’ Αμπαλό).
3ος ΟΜΙΛΟΣ
Η Ζενίτ πέτυχε πολύ μεγάλη νίκη στο «Ντα Λουζ» κόντρα στην Μπενφίκα με 2-0. Η πρωτοπόρος του ρωσικού πρωταθλήματος σκόραρε δυο γκολ στο πρώτο μέρος, ενώ από το 18’ οι «αετοί» έπαιζαν με 10 παίκτες, καθώς αποβλήθηκε ο τερματοφύλακας Αρτούρ.
Φουριόζα... ξεκίνησε τον αγώνα η ομάδα της Αγίας Πετρούπολης στο «Ντα Λουζ» και κατάφερε να προηγηθεί μόλις στο 5’ με τον Χουλκ . Το έργο των «αετών» έγινε ακόμα πιο δύσκολο στο 18’. Στο συγκεκριμένο λεπτό, αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Αρτούρ (τερματοφύλακας), καθώς έκανε φάουλ εκτός περιοχής στον Ντάνι, με τον διαιτητή να θεωρεί πως ο Πορτογάλος άσος ήταν σε προφανή θέση για γκολ. Έτσι, ο Ζόρζε Ζέσους έβγαλε στο 20’ από τον αγώνα τον Ταλίσκα για να μπει ο Πάουλο Λόπες. Στο 22’ η Ζενίτ πήρε σημαντικό προβάδισμα νίκης με γκολ από τον Βίτσελ, πρώην παίκτης της Μπενφίκα. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξε κάτι, με την Ζενίτ να κρατάει το υπέρ της προβάδισμα.      
Διαιτητής: Σβέιν Όντβαρ Μόεν (Νορβηγία).
Οι συνθέσεις
ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Αρτούρ, Λουϊζάο, Μάξι Περέιρα, Ελισέου, Ζαρντέλ, Σάμαρης (74΄Αλμέιδα), Γκαϊτάν, Σάλβιο, Πέρες, Λίμα (74’ Ντερλέι), Ταλίσκα (20’ Λόπες).
ΖΕΝΙΤ: Λοντίγκιν, Κρισίτο, Λόμπαρτς, Σμολνίκοφ (46’ Ανιουκόφ), Γκαράι, Σατοφ, Χάβι Γκαρσία, Βίτσελ, Ντάνι, Χουλκ (85’ Αρσάβιν), Ροντόν (76’ Μογκιλεβετς).

Η Μονακό... αναστήθηκε στο Τσάμπιονς Λιγκ και έφτασε σε πολύ σημαντική επιτυχία με 1-0 στο πριγκιπάτο, απέναντι στην φορμαρισμένη Λεβερκούζεν. Η γαλλική ομάδα πέτυχε το 1-0 στο 61’ με τον Ζοάο Μουτίνιο, οποίος έδωσε προβάδισμα στην Μονακό. Αυτό το γκολ ήταν αρκετό για την γηπεδούχο, ώστε να φτάσει στην σπουδαί νίκη.
Διαιτητής: Πάβελ Κραλόβετς (Τσεχία).
Οι συνθέσεις
ΜΟΝΑΚΟ: Σούμπασιτς, Φαμπίνιο, Κουρζάβα, Καρβάλιο, Ράγκι, Μουτίνιο, Κοντογκμπια (90’ Γουάλας), Τουλαλάν, Μπερμπάτοφ, Οκάμπος (57’ Σίλβα), Καρασκό (86’ Ντιράρ).
ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Λένο, Σπάχιτς, Γιεντβάι (65’ Ντονάτι), Μπένις, Τοπράκ (71’ Ρέιναρτζ), Μπέντερ, Χακάν, Κάστρο, Μπεγιαραμπί, Σον, Κίσλινγκ.

4ος ΟΜΙΛΟΣ
Το καλό της... ευρωπαϊκό κοστούμι έβαλε η Ντόρτμουντ για ακόμα μια φορά στην έδρα της και νίκησε 2-0 την Άρσεναλ με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο να παίζει σε όλο τον αγώνα. Οι Βεστφαλοί σημείωσαν τα τέρματά τους σε κρίσιμες... καμπές του ματς και έτσι «σκότωσαν» τους «κανονιέρηδες».
Η Ντόρτμουντ προηγήθηκε σε καθοριστικό σημείο, καθώς κατάφερε και έκανε το 1-0 στο 45’... «Δράστης» ήταν ο Ιμόμπιλε! Η γερμανική ομάδα πέτυχε το 2-0, επίσης, σε πολύ κρίσιμο σημείο, αφού σκόραρε στο 48’ με τον Ομπαμεγιάνγκ. Ο ίδιος παίκτης λίγα λεπτά αργότερα είχε και δοκάρι.
Διαιτητής: Ολεγκάριο Μπενκερένσα (Πορτογαλία)
Οι συνθέσεις
ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Βάιντενφελερ, Σμέλτσερ (79’ Γιόγιτς), Παπασταθόπουλος, Σούμποτιτς, Ντουρμ, Κελ (46’ Γκίντερ), Μπέντερ, Μχιταριάν, Ομπαμεγιάνγκ, Γκρόσκροϊτς, Ιμόμπιλε (86’ Ράμος).
ΑΡΣΕΝΑΛ: Σέζνι, Γκιμπς, Μερτεζάκερ, Κοσιελνί, Μπεγιερίν, Γουίλσιρ, Αρτέτα (77’ Ποντόλσκι), Οζίλ (62’ Τσάμπερλεϊν), Ράμσεϊ (62’ Καθόρλα), Σάντσες, Γουέλμπεκ.

Στο... τέλος η Γαλατάσαραϊ γλίτωσε την ήττα στην Κωνσταντινούπολη κόντρα στην Άντερλεχτ, καθώς ισοφάρισε στο 90’+1 σε 1-1. Με τον κόσμο της τουρκικής ομάδας σε πολλά σημεία του αγώνα να αποδοκιμάζει.
Η πρωταθλήτρια Βελγίου... πάγωσε το «Τουρκ Τέλεκομ» στο 52’, όταν ο Πράετ κατάφερε να κάνει το 1-0 για την ομάδα του. Στη συνέχεια η Γαλατά πίεσε και... στρίμωξε την αντίπαλό της. Έπειτα από αρκετές χαμένες ευκαιρίες οι παίκτες της Γαλατά κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 90+1’ με το Γιλμάζ, να πλασάρει σε κενή εστία διαμορφώνοντας παράλληλα το τελικό σκορ.
Διαιτητής: Ίστβαν Βαντ (Ουγγαρία)
Οι συνθέσεις
ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ: Μουσλέρα, Καγιά, Σετζού, Τέλες (80' Καμντάλ), Σαρί, Μέλο, Τζεμαϊλί, Σελτσούκ Ινάν (72' Μπουλούτ), Σνάιντερ, Μπουράκ Γιλμάζ, Πάντεφ (57' Μπρούμα).
ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ: Ρεφ, Μπεμπά, Νούιτνικ (23' Σουάρεθ), Ντεσάντ, Κοντέ, Ντεφού, Τιελεμάνς, Νάχαρ, Πραέ (78' Ντεντόκερ), Ατσεαμπόνγκ, Μίτροβιτς (66' Κλιέσταν).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής στους ομίλους 1-4

1ος ΟΜΙΛΟΣ
Ολυμπιακός-Ατλέτικο Μ. 3-2 (13’ Μασουακού, 31’ Αφελάι, 73’ Μήτρογλου/38’ Μάντζουκιτς, 86’ Γκρίεζμαν)
Γιουβέντους – Μάλμε 2-0 (59’, 90’ Τέβες)

2ος ΟΜΙΛΟΣ
Ρεάλ Μαδρίτης – Βασιλεία 5-1 (14’ αυτ. Σούχι, 30’ Μπέιλ, 31’ Ρονάλντο, 37’ Ροντρίγκεζ, 79’ Μπενζεμά/38’ Γκονζάλεζ)
Λίβερπουλ – Λουντογκόρετς 2-1 (82’ Μπαλοτέλι, 90’+3 πεν. Τζέραρντ/90’ Αμπάλο)

3ος ΟΜΙΛΟΣ
Μπενφίκα – Ζενίτ 0-2 (5’ Χουλκ, 22’ Βίτσελ)
****Στο 18’ αποβλήθηκε για τους «αετούς» ο τερματοφύλακας Αρτούρ Μοράες...
Μονακό – Μπάγερ Λεβερκούζεν 1-0 (61’ Μουτίνιο)

4ος ΟΜΙΛΟΣ
Γαλατάσαραϊ – Άντερλεχτ 1-1 (90’ Γιλμάζ/52’ Πράετ)
Ντόρτμουντ – Άρσεναλ 2-0 (45’ Ιμόμπιλε, 48’ Ομπαμεγιάνγκ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου