Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Χωρίς την έγκριση του Υπουργού Υγείας η τοποθέτηση παθολόγου στη Μονάδα Νεφρού του νοσοκομείου Κατερίνης




  Η τοποθέτηση παθολόγου ή καρδιολόγου για εξάσκηση σε νεφρολογικό τμήμα νοσοκομείου γίνεται από το Υπουργείο μετά από αίτηση του ενδιαφερόμενου, όπως αναφέρει το Εξώδικο που στάλθηκε, προς το Διοικητή του νοσοκομείου.

Όπως επισημαίνει το εξώδικό, η σχετική τοποθέτηση γίνεται όχι από το Νοσοκομείο ή από το Διοικητή του, αλλά απευθείας από τον Υπουργό Υγείας και μάλιστα, πάντοτε πρέπει να... 

υφίσταται σχετική αίτηση του ενδιαφερόμενου ιατρού. Άρα, ποτέ η τοποθέτηση αυτή δεν μπορεί να είναι ακούσια, αναγκαστική, υποχρεωτική.

Μάλιστα ο κ. Ηρακλής Τσανικίδης διαβητολόγος και επιμελητής Α’ στο νοσοκομείο και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας έφτασε στο σημείο να παραιτηθεί από την οργανική του θέση στο νοσοκομείο προκειμένου να προβάλει τα συσσωρευμένα προβλήματα καθώς, αποψιλώνεται η παθολογική κλινική και μένει με 3 μόνο παθολόγους εν όψει καλοκαιρινής περιόδου, εν μέσω επίσχεσης εργασίας των ειδικευομένων και ενώ, έχουν ήδη παραλύσει κάποιες από τις κλινικές και κινδυνεύει να καταρρεύσει το νοσοκομείο.

Να σημειωθεί ότι εδώ και χρόνια προκηρύσσεται η θέση του δεύτερου νεφρολόγου στο νοσοκομείο και κανείς δεν την παίρνει. Τι υπάρχει πίσω από τη συνεχή άγονη θέση και ποια είναι τα αίτια που δεν καλύπτεται, τα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα.

Ωστόσο, σύμφωνα, με τον πρώην Διοικητή νοσοκομείου και Αντιπρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας και εκπρόσωπο των Ιατρών στη Διοικητικό Συμβούλιο του νοσοκομείου Κατερίνης κ. Θεόδωρο Γκοράνη, η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού καλύπτεται από Γενικούς Γιατρούς και από τη 1 Παθολόγο που μετέφερε ο Διοικητής και 1 Νεφρολόγο η οποία εκτός από Διευθύντρια της Μονάδας είναι και Διευθύντρια της Ιατρικής Υπηρεσίας (υποψήφια Σύμβουλος με τη Νέα Δημοκρατία και παλιά Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου) όπου μέσα στις δουλειές της προλαβαίνει και κάνει τα πρωτόκολλα ενώ, όπως επισημαίνει ο κ. Γκοράνης τιμωρεί βαθμολογικά όσους είναι «απέναντί της», καλή ώρα όπως τον ίδιο, τον οποίο βαθμολόγησε με εμπάθεια επειδή στο Διοικητικό Συμβούλιο έθεσε τα σοβαρά προβλήματα που έχει η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού.

Επίσης, όπως πληροφορούμαστε όχι μόνο άδειασε η Παθολογική για να μετακινηθεί η γιατρός στη Μονάδα, αλλά και οι γιατροί που μετακινήθηκαν από το νοσοκομείο Παπαγεωργίου τελικά δεν έμειναν στη Μονάδα.

Και ενώ ο κόσμος καίγεται και τα προβλήματα είναι σοβαρά Διοίκηση και Διεύθυνση Ιατρικής Υπηρεσίας ζητούν να γίνονται μικτές υπερωρίες για να μην παίρνουν τα ρεπό οι γιατροί… ενώ προσπάθησαν να κόψουν και τα χρωστούμενα ρεπό που δεν μπορούσαν οι γιατροί να πάρουν. Ωστόσο, ο εκπρόσωπος των γιατρών ο κ. Γκοράνης με μεγάλο αγώνα κατάφερε να αποτρέψει κάτι τέτοιο εις βάρος των γιατρών.

Στο εξώδικο επίσης, γίνεται λόγος και για το πρόβλημα συνεργασίας των γιατρών με μπλοκάκι κάτι στο οποίο είχαμε αναφερθεί στο άρθρο μας «Τι γίνεται με μπλοκάκια στα νοσοκομεία;» στις 2 Απριλίου.

Ακολουθεί το εξώδικο

Ανθή Αγγελοπούλου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου