Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Νέα στοιχεία για την απόπειρα απαγωγής του Μαρτίνου




  Το παζλ της απόπειρας απαγωγής του 34χρονου Ανδρέα-Ιωάννη Μαρτίνου, την περασμένη Πέμπτη έξω από τα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας «Μinerva Marine» στη Βούλα, προσπαθούν να συνθέσουν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας που έχουν αναλάβει την υπόθεση.


Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, οι δράστες είχαν οργανώσει το σχέδιό τους με τρόπο που παραπέμπει σε επαγγελματίες. Λίγα 24ωρα πριν από την επίθεση στον εφοπλιστή φρόντισαν να κλέψουν τρία αυτοκίνητα από τρεις διαφορετικές περιοχές της Αττικής. Τόσο το Citroen C1 όσο και το λευκό βαν μάρκας Mitsubishi που χρησιμοποίησαν είχαν κλαπεί από τη Γλυφάδα και τον Χολαργό, αντίστοιχα. Και στα δύο αυτοκίνητα οι δράστες είχαν τοποθετήσει πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας που αντιστοιχούσαν σε πανομοιότυπα μοντέλα, για τα οποία ωστόσο δεν είχε δηλωθεί κλοπή.

Αυτό προέκυψε από την έρευνα στα «κουφάρια» των δύο αυτοκινήτων -που οι δράστες τα έκαψαν λίγο πριν εξαφανιστούν- και αποκαλύφθηκε από τους αριθμούς πλαισίου. Παρόμοια είναι τα ευρήματα και όσον αφορά το τρίτο όχημα, με το οποίο οι δράστες διέφυγαν από το σημείο.

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε αυτόπτης μάρτυρας στην αστυνομία, πρόκειται για Ι.Χ. μάρκας BMW, μέσα στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα νεαρής ηλικίας. Σύμφωνα με αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., το εν λόγω όχημα έφερε πινακίδες που είχαν κλαπεί το 2008 και αντιστοιχούσαν σε αυτοκίνητο μάρκας Audi.

Το χρονικό της απόπειρας απαγωγής

Το απόγευμα της Πέμπτης οι δράστες επιχείρησαν να απαγάγουν τον γιο του εφοπλιστή Ανδρέα Μαρτίνου. Όλα ξεκίνησαν όταν τέσσερα αυτοκίνητα του έκλεισαν τον δρόμο με σκοπό, σύμφωνα με την καταγγελία του, να τον απαγάγουν.

Ωστόσο δεν τα κατάφεραν, καθώς πέτυχε να εμβολίσει τα οχήματα και να διαφύγει. Φεύγοντας από τα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας, ο 34χρονος Ανδρέας-Ιωάννης ή Κίκος είδε μπροστά του ένα βαν, ενώ αντιλήφθηκε πως τον ακολουθεί αμάξι μάρκας Citroen (ο εφοπλιστής οδηγούσε ένα SUV της Audi). Τότε έκανε όπισθεν και συγκρούστηκε με το Citroen, το οποίο τυλίχτηκε στις φλόγες.

Στη συνέχεια επέστρεψε εσπευσμένα στα γραφεία της εταιρείας. Οι δράστες, τρεις τον αριθμό, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Κίκος Μαρτίνος στην ΕΛ.ΑΣ., κατέβηκαν από το Citroen, επιβιβάστηκαν στο βαν και αποχώρησαν από το σημείο. Καταλυτικό ρόλο για την ασφαλή φυγή του επιχειρηματία έπαιξε το γεγονός ότι είχε παρακολουθήσει μαθήματα ασφαλούς οδήγησης και σε σεμινάρια προστασίας από εγκληματικές ενέργειες.

Ο κ. Μαρτίνος φέρεται να ανέφερε στις Αρχές ότι τα τρία άτομα, τα οποία έφεραν βαρύ οπλισμό και συγκεκριμένα καλάσνικοφ, τον σημάδεψαν χωρίς όμως να πυροβολήσουν, ενώ προσπάθησαν να σπάσουν το τζάμι του οδηγού με σκοπό να τον βγάλουν από το αυτοκίνητο, αλλά, όπως αποδείχθηκε, δεν τα κατάφεραν. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το αυτοκίνητο του εφοπλιστή εμβόλισε εκείνο των απαγωγέων.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνουν ότι οι ενέργειες των δραστών έχουν πολλές ομοιότητες με την απαγωγή του Περικλή Παναγόπουλου το 2009. Υπενθυμίζεται ότι ο εφοπλιστής αφέθηκε ελεύθερος 13 ημέρες μετά, αφού προηγουμένως καταβλήθηκαν λύτρα περίπου 30 εκατομμυρίων ευρώ. Μάλιστα, στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι οι δράστες ίσως να είχαν μετάσχει στην απαγωγή του κ. Παναγόπουλου το 2009. Σε αυτό συντείνει το γεγονός ότι έχουν ήδη αποφυλακιστεί ορισμένοι από τους κατηγορούμενους που είχαν εμπλακεί στην υπόθεση. Από την άλλη, ωστόσο, με δεδομένο ότι τα λύτρα των 30 εκατομμυρίων δεν έχουν βρεθεί, εκτιμούν πως θα ήταν δύσκολο και παρακινδυνευμένο να προχωρήσουν σε νέα ενέργεια, καθώς έχουν μεγάλο χρηματικό ποσό «καβάτζα».

Η Εγκληματολογική Υπηρεσία εξετάζει τα καμένα οχήματα για το ενδεχόμενο να βρει κάποιο στοιχείο που θα οδηγήσει στην αποκάλυψη της ταυτότητας των επίδοξων απαγωγέων. Παράλληλα, άνδρες της Ασφάλειας συλλέγουν οπτικό υλικό από τις κάμερες ελέγχου κυκλοφορίας της λεωφόρου Βουλιαγμένης, καθώς και από τις κάμερες ασφαλείας παρακείμενων επιχειρήσεων.
Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου