Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Με τέτοια φορολόγηση…ΑΝΤΙΟ ανάπτυξη…


forologiki-dilosi-allages

Όσες φορές και αν προσπαθήσει κάποιος να καταλάβειτον τρόπο σκέψης των εκάστοτε υπουργών οικονομικών καταλήγει
σε ένα πρώτο συμπέρασμα. Ανόητη και ερασιτεχνική “σκέψη”.

Παραθέτουμε μια υπόθεση με εκκαθαριστικό σημείωμα πολίτη με τις εξής ιδιότητες. Είναι κάτοχος μιας οικίας 75 τ.μ. ενός Ι.Χ. 1400 κ.εκ. είναι πατέρας δυο ανήλικων παιδιών και είναι άνεργος με κυριολεκτικά μηδενικό εισόδημα. Με αυτό το σενάριο προκύπτει φόρος 205,48 ευρώ. Κι όμως . Το υπουργείο ζητάει από τον άνεργο πατέρα 205 ευρώ φόρο. Από εκείνον που αποδεδειγμένα αδυνατεί να πληρώσει.
Στην συνέχεια αναφέρουμε την υπόθεση με εκκαθαριστικό σημείωμα του ιδίου πολίτη που απλά είχε την ατυχία να λάβει 1 (ΕΝΑ) ευρώ τόκο καταθέσεων. Το ποσό εκτινάσσεται στα 3.763,77 ευρώ.
Είναι αδύνατον να δεχτεί ο ανθρώπινος νους αυτή την πληροφορία. Είναι άνεργος, πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, με 1 ευρώ τόκο, καλείται σήμερα που μιλάμε, 23 Ιουνίου 2015 , την στιγμή που έχουν μέχρι χθες το απόγευμα υποβληθεί 1.720.000 (εκατομμύρια) δηλώσεις δηλαδή περίπου το 28% του συνολικού όγκου των δηλώσεων. Σας παρακαλώ προβείτε άμεσα σε διορθώσεις. Εμείς κάθε ημέρα θα σας ενημερώνουμε για όλα τα κακός κείμενα των φετινών δηλώσεων.
Τα σχόλια ανήκουν στον κόσμο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου