Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Κάθε άλλο παρά ηρωικό... Grexit από το Euro 2016


Τις ούτως ή άλλως λιγοστές -μετά τη σημερινή νίκη της Ουγγαρίας στη Φινλανδία- ελπίδες της Εθνικής Ελλάδας για πρόκριση στην επόμενη φάση του EURO 2016 εξανέμισε η βαριά ήττα της από τα Νησιά Φερόε με τελικό αποτέλεσμα 2-1.

Κάθε άλλο παρά ηρωικό... Grexit από το Euro 2016
Η εθνική μας ομάδα, πραγματοποιώντας ακόμη μια απογοητευτική εμφάνιση, έχασε με 2-1 από τους... ερασιτέχνες των Νησιών Φερόε.


Ο Χάνσον στο 32' και ο Ολσεν στο 70' σημείωσαν τα γκολ για τους γηπεδούχους, που πέτυχαν το ανεπανάληπτο μέχρι σήμερα, να νικήσουν «μέσα-έξω» έναν αντίπαλό τους. Το γκολ της Εθνικής ομάδας σημείωσε ο Παπασταθόπουλος στο 84'.

Μοιραία, η Εθνική παραμένει ουραγός στη βαθμολογία με μόλις δύο βαθμούς στο ενεργητικό της και φυσικά αποχαιρέτησε και τις όποιες -ελάχιστες- ελπίδες είχε για την 3η θέση.

Απογοητευμένος, στεναχωρημένος και έντονα προβληματισμένος ήταν οΓιώργος Καραγκούνης, αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα με τα Νησιά Φερόε.

«Αυτή τη στιγμή η ομάδα είναι πεσμένη κάτω», είπε αρχικά και συνέχισε: «Επιβάλλεται όμως να σηκωθεί και να μη γίνει όπως άλλες, που μετά από τέτοια απογοήτευση δεν ξανασήκωσαν κεφάλι. Πρέπει να ανασυνταχθεί και να δει πώς θα συνεχίσει στην επόμενη διοργάνωση».

Για τοΑΝ έχει μετανιώσει που ανέλαβε αυτό το πόστο, απάντησε: «Όταν μου ζητείται από την Εθνική να βοηθήσω, δεν μπορώ να το σκεφτώ δεύτερη φορά. Δεν θα μπορούσα να αρνηθώ τη βοήθεια. Το θέμα, όμως, είναι η Εθνική και όχι ο Καραγκούνης και ο κάθε Καραγκούνης. Πρέπει να τη βοηθήσουμε να σηκωθεί από την άσχημη κατάσταση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή».

Μαρκαριάν: Γυρίσαμε πολλά χρόνια πίσω
Για πισωγύρισμα πολλών ετών έκανε λόγο ο Σέρχιο Μαρκαριάν, λίγη ώρα μετά την νέα ντροπιαστική ήττα που γνώρισε η Εθνική ομάδα από τα Νησιά Φερόε, με 2-1 στο Τορσάβν, ενώ για το ενδεχόμενο να αποχωρήσει, ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι δεν έχει τέτοια πρόθεση, ωστόσο έμμεσα έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση της Ομοσπονδίας, αν η διοίκησή της επιλέξει να «σπάσει» τώρα τη συμφωνία μαζί του.

«Πολύ κακό το αποτέλεσμα», ήταν τα πρώτα λόγια του ομοσπονδιακού μας τεχνικού, ο οποίος στη συνέχεια τόνισε: «Το παιχνίδι έδειξε ότι η ομάδα θέλει δουλειά. Όταν ήμασταν καλύτεροι, κάναμε ένα λάθος σε φάση που έχουμε δουλέψει και δεχθήκαμε το γκολ. Προσπαθήσαμε να ισοφαρίσουμε, αλλά η αντίπαλη ομάδα ήταν κλειστή. Στη συνέχεια έκανε την προσπάθειά της και έτσι εμείς φεύγουμε χωρίς τίποτα.

Ερασιτέχνες δεν παίζουν έτσι. Αυτοί είναι μια ομάδα, ενώ εμείς τώρα με την ήττα αυτή γυρίσαμε πολλά χρόνια πίσω, πριν το 2004. Πρέπει να δούμε το μέλλον, με νέα δύναμη, με νέες ιδέες για να έχει η Εθνική καλύτερα αποτελέσματα. Δεν είναι εύκολο, υπάρχουν πολλά προβλήματα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι να δημιουργήσεις παίκτες από μικρές ηλικίες. Παίζουμε λίγα παιχνίδια και πρέπει να διορθώσουμε πολλά πράγματα. Δεν ξέρω αν εγώ μπορώ να κάνω την προσπάθεια που πρέπει».

Για το μέλλον της Εθνικής είπε: «Πιστεύω πως η πολιτική θα καθοριστεί από την ΕΠΟ. Πρέπει να ψάξουν τον δρόμο μαζί με τον Γιώργο Καραγκούνη, που θέλουν να ακολουθήσουν, να κοιτάξουν να βρουν έναν προπονητή που θέλουν και να διορθώσουν πολλά πράγματα».

Και στο σημείο αυτό για το μέλλον το δικό του πρόσθεσε: «Έχω συμβόλαιο μέχρι τον Δεκέμβριο, αλλά δεν έχω πρόβλημα για ό,τι και αν συμβεί».

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ στο Sentragoal.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου