Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

H καριέρα και το τέλος του ζεν πρεμιέ της τηλεόρασης Βάσου Ανδριανού που έτρεχαν τα κοριτσόπουλα από πίσω του αλλά παντρεύτηκε την “Γαρουφαλιά” του – Γκρεμίστηκε από το μπαλκόνι του σπιτιού του στον τελευταίο “Μεθοριακό Σταθμό” της σύντομης ζωής του(βίντεο)


andianos2

Ο Βάσος Ανδριανός (και Αδριανός, 7 Ιουνίου 1943 – 21 Δεκεμβρίου 1999) ήταν Έλληνας ηθοποιός, ο οποίος έγινε γνωστός από τον χαρακτηριστικό του ρόλο στην τηλεοπτική σειρά της δεκαετίας του ‘ 70 Μεθοριακός Σταθμός. Το πραγματικό του όνομα ήταν Βασίλης Παπαδόπουλος.

Εμφανίστηκε σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες των δεκαετιών του ‘ 70 και του ‘ 80. Εμφανίστηκε στη σειρά “Η γειτονιά μας” που παιζόταν από την ΥΕΝΕΔ μεταξύ 1972 και 1977. Από το 1975 ως το 1981 έπαιξε στην επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά “Μεθοριακός Σταθμός”, στο ρόλο του καινοτόμου γεωπόνου με το όνομα Αλέξης. Χαρακτηριστική ατάκα του γεωπόνου αυτού ήταν ο ¨αναδασμός¨. Το 1982 έπαιξε στην θεατρική παράσταση Ένα σκιουράκι στη σουίτα μου.
Στα τέλη της δεκαετίας του 1990 ο ηθοποιός υπέφερε από κατάθλιψη λόγω προβλημάτων υγείας, που είχαν αποτέλεσμα την αδυναμία του να εργαστεί. Σε μια από τις τελευταίες του εμφανίσεις στην τηλεόραση, το 1991, μίλησε στην εκπομπή “Το σήριαλ των σήριαλ” της ΕΤ-1 για την μεγάλη του επιτυχία στον “Μεθοριακό Σταθμό”.
Στις 21 Δεκεμβρίου 1999 σκοτώθηκε έπειτα από πτώση από τη βεράντα του τρίτου ορόφου της πολυκατοικίας που διέμενε, στην Κηφισιά. Η σύζυγος και η κόρη του βρίσκονταν εκεί την ημέρα του θανάτου του ηθοποιού. Για τα αίτια του θανάτου του ορισμένοι ανέφεραν ότι ο Ανδριανός αισθάνθηκε ζαλάδα και έπεσε στο κενό, παρασύροντας μια ξαπλώστρα,[ ενώ άλλοι έκαναν λόγο για πιθανή αυτοκτονία).
andriano3
Η ζωή, οι επιτυχίες και το τραγικό τέλος
Ο Βάσος Ανδριανός (εμφανίζεται και ως Αδριανός) ήταν ένας ηθοποιός που ταυτίστηκε τόσο με έναν από τους ρόλους που ερμήνευσε, που το κοινό τον ήξερε και τον αποκαλούσε με το όνομα του χαρακτήρα που υποδυόταν. Ήταν ο Αλέξης, ο γεωπόνος από τη σειρά «Μεθοριακός Σταθμός», που προβάλλονταν από την ΥΕΝΕΔ στα μέσα της δεκαετίας του ’70 με μεγάλη επιτυχία. Το πραγματικό όνομα του ηθοποιού, που γεννήθηκε το 1941 στην Αίγυπτο, ήταν Βασίλης Παπαδόπουλος.
Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο το 1968 στην παράσταση «Άνοιξη και φθινόπωρο» και την επόμενη χρονιά στον κινηματογράφο. Οι θαυμαστές του ηθοποιού Ο «Μεθοριακός Σταθμός» όμως, ήταν η σειρά που απογείωσε την καριέρα του. Από το 1974 έως το 1981, οπότε το σίριαλ ολοκλήρωσε τον κύκλο του, ο Ανδριανός ήταν ο αγαπημένος ηθοποιός των γυναικών, που θαύμαζαν την ομορφιά του. Κατά τη διάρκεια προβολής της σειράς, ο ηθοποιός έγινε ένας αληθινός σταρ για τα ελληνικά δεδομένα. Αμέτρητες φωτογραφίσεις σε περιοδικά και οι αφίσες του ήταν σε πολλά κοριτσίστικα δωμάτια. Ο Ανδριανός ήταν εξίσου αγαπητός και στο αντρικό κοινό, όχι λόγω της εξωτερικής του εμφάνισης, αλλά επειδή ο χαρακτήρας του στο σήριαλ ήταν αγνός και ντόμπρος.
Στην επαρχία, έκανε αρκετούς άντρες να ταυτιστούν μαζί του, αλλά και στις μεγάλες πόλεις ο πληθυσμός προέρχονταν από χωριά και η σειρά θύμιζε στους εσωτερικούς μετανάστες το χωριό τους. Ο τηλεοπτικός έρωτας που έγινε πραγματικότητα. Η τηλεοπτική Γαρουφαλία, που υποδυόταν η ηθοποιός Ρένα Βουτσινά, αγαπούσε τον «Αλέξη» από το πρώτο επεισόδιο, ωστόσο εκείνος ήταν αρραβωνιασμένος με άλλη.
Λίγο πριν από το τέλος της σειράς, ο γεωπόνος έχασε τη μνηστή του σε τροχαίο ατύχημα και έσμιξε με τη Γαρουφαλιά. Η εκπλήρωση του έρωτα των δύο ηρώων ήταν ταυτόχρονα και η εκπλήρωση της επιθυμίας του τηλεοπτικού κοινού, που ήθελε να δει τον Αλέξη και τη Γαρουφαλιά μαζί.
Ο ίδιος ο ηθοποιός είχε αναφέρει σε συνέντευξή του πως όταν ο κόσμος τον συναντούσε στο δρόμο, του έλεγε να παντρευτεί τη Γαρουφαλιά. Εκείνος άκουσε τη συμβουλή και την παντρεύτηκε στα αλήθεια. Απέκτησαν μια κόρη και έμειναν μαζί μέχρι το πρόωρο τέλος του ηθοποιού.
vasos-andrianos2
Η πτώση από το μπαλκόνι που θεωρήθηκε αυτοκτονία

Ο Βάσος Ανδριανός στα τέλη της δεκαετίας του ’90 αντιμετώπιζε κάποια προβλήματα υγείας που δεν του επέτρεπαν να εργαστεί, γεγονός που τον κατέβαλε ψυχολογικά. Λίγο πριν από τα Χριστούγεννα του 1999, στις 21 Δεκεμβρίου, ο ηθοποιός έπεσε από το μπαλκόνι του σπιτιού του στον τρίτο όροφο μιας πολυκατοικίας στην Κηφισιά. Αρχικά αναφέρθηκε ότι ένιωσε ζαλάδα και έπεσε στο κενό, καθώς κατά την πτώση του είχε παρασύρει μια ξαπλώστρα. Άνθρωποι που τον γνώριζαν, ανέφεραν ότι έπασχε από κατάθλιψη και έπαιρνε ηρεμιστικά χάπια. Την ώρα της πτώσης, βρίσκονταν στο σπίτι η γυναίκα και η κόρη του. Δείτε στο βίντεο της «Μηχανής του Χρόνου» από το αφιέρωμα στα πρώτα σίριαλ της ελληνικής τηλεόρασης, τον Βάσο Ανδριανό, αλλά και άλλους συναδέλφους του να περιγράφουν την επιτυχία του …



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου