Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Η κρουαζιέρα του τρόμου: Καμαρότος βίασε και κακοποίησε βάναυσα επιβάτιδα [εικόνες]





  Μία πραγματική κόλαση έζησε μία επιβάτης ενός κρουαζιερόπλοιου όταν δέχτηκε επίθεση μέσα στην καμπίνα της από ένα μέλος του πληρώματος. Σήμερα ένα σχεδόν χρόνο μετά, η άτυχη γυναίκα μηνύει την εταιρία...

Holland America και ζητάει συνολική αποζημίωση που υπερβαίνει τα 400 εκατομμύρια δολάρια.
Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της 14 Φεβρουαρίου του 2014. Γύρω στα μεσάνυστα η Jane Doe που έκανε το ταξίδι με μία παρέα φίλων, επέστρεψε στην καμπίνα της για να κοιμηθεί. Χωρίς να γνωρίζει ότι ένα μέλος του πληρώματος είχε προηγουμένως παραβιάσει την καμπίνα της με ένα κλειδί που του επέτρεπε την είσοδο σε όλα τα δωμάτια, ξάπλωσε στο κρεβάτι της και έκλεισε το φως. Τότε ήταν που παρατήρησε ότι μία φιγούρα παραμόνευε στο μπαλκόνι της.

Ο 29χρονος καμαρότος Ketut Pujayasa που έχει καταγωγή από την Ινδονησία, εισέβαλε στο δωμάτιο της και της όρμηξε.

Οι λεπτομέρειες από την επίθεση που διήρκεσε γύρω στη μία ώρα είναι ανατριχιαστικές. Ο δράστης τη βίασε, την γρονθοκόπησε, την χτύπησε με αιχμηρά αντικείμενα, έσπασε πάνω της ένα λάπτοπ και την πέταξε από την μία άκρη της καμπίνας στην άλλη.

Σα να μην έφταναν όλα αυτά, ο Pujayasa, προσπάθησε να την στραγγαλίσει αρχικά με τα χέρια του και στη συνέχεια με τα καλώδια από ένα τηλέφωνο και ένα σίδερο μαλλιών. Όταν τελικά το θύμα του έχασε τις αισθήσεις του, προσπάθησε να το πετάξει από το μπαλκόνι στη θάλασσα, χωρίς όμως να τα καταφέρει.





Η Jane Doe κατάφερε τελικά να απελευθερωθεί από τον βιαστή της και να φτάσει μέχρι μία αίθουσα όπου είχαν συγκεντρωθεί άλλοι επιβάτες. Ο Pujayasa από την άλλη «δραπέτευσε» από την καμπίνα πηδώντας από το ένα μπαλκόνι στο άλλο, ενώ λίγο αργότερα δε δίστασε να ομολογήσει το έγκλημά του σε ένα συνάδελφό του.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση πάντως είναι το γεγονός ότι παρότι από την καμπίνα του θύματος ακούγονταν φωνές, κανένας υπεύθυνος δεν επενέβη ώστε να λήξει το περιστατικό. Όπως αναφέρει στην αγωγή που έχει καταθέσει το θύμα, κάποιοι από τους επιβάτες είχαν ενημερώσει το προσωπικό για τις φωνές. «Προσπαθεί να με σκοτώσει», ήταν η φράση που άκουσε μία γυναίκα και τη μετέφερε, κανένας από την ασφάλεια του κρουαζιερόπλοιου όμως δεν πίστεψε ότι απαιτούνταν να επέμβει έγκαιρα.

Ο δράστης που κρατήθηκε από την ασφάλεια του πλοίου μέχρι να φτάσει σε αμερικανικό λιμάνι, ομολόγησε την πράξη του και καταδικάστηκε σε 30 χρόνια κράτηση.










Ένα τυπικο δωμάτιο του συγκεκριμένου κρουαζιερόπλοιου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου