Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Βίντεο – ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: UFO στο βυθό της Βαλτικής (βίντεο)


ufo

Τρία χρόνια έχουν περάσει από τότε που ανακαλύφθηκε σε βάθος 300 ποδιών στο βυθό της Βαλτικής Θάλασσας ανάμεσα

στη Σουηδία και τη Φιλανδία, ένα μυστηριώδες δισκοειδές κυλινδρικό αντικείμενο διαμέτρου 18 μέτρων όπου και εξακολουθεί να κρατά ερμητικά κλεισμένο στα σπλάχνα του το μυστικό της προέλευσης του.
Η ομάδα του σουηδικού εξερευνητικού πλοίου «Ocean Explorer» εδώ και πολλά χρόνια έχει ως στόχο την αναζήτηση ναυαγίων και θησαυρών που είναι κρυμμένα στο βυθό, όπου και ανακάλυψε το άγνωστο αντικείμενο σε ένα ταξίδι της στις 19 Ιουνίου του 2011. Τότε, τα ηχοεντοπιστικά συστήματα του καραβιού που χαρτογραφούν το βυθό, εντόπισαν ένα περίεργο αντικείμενο. Όμως εκείνη τη στιγμή κανένας από τους δύτες και τους επιστήμονες του σκάφους δεν περίμενε ότι θα ζούσε μια πρωτοφανή περιπέτεια που ίσως και να ξεπερνάει τα σύνορα της φαντασίας.
Οι Σουηδοί δύτες κατάφεραν να εξετάσουν από αρκετά κοντά το μυστηριώδες αντικείμενο. Στο βίντεο όπου το έχουν καταγράψει οι ίδιοι, φαίνεται να είναι σαν ένα μεγάλο μανιτάρι στην κορυφή του οποίου υπάρχει μια μεγάλη τρύπα σε αυγοειδές σχήμα, καθώς και μερικοί μυστηριώδες σχηματισμοί που καλύπτονται με αιθάλη. Ο Peter Lindberg επικεφαλής της εξερευνητικής ομάδας δήλωσε: «Στα 18 χρόνια που ασχολούμαι επαγγελματικά σ” αυτή τη δουλειά, έχω δει πολλά περίεργα αντικείμενα, αλλά τέτοιο πράγμα δεν έχω ξαναδεί! Το σχήμα του είναι ένας τέλειος κύκλος!»
Τι μπορεί να είναι λοιπόν αυτό το μυστηριώδες αντικείμενο; Σκάφος από άλλους κόσμους που βυθίστηκε προσκρούοντας στο βυθό; Αρχαίο κτίσμα που χάθηκε σε κάποια άγνωστη χρονική στιγμή; Μετεωρίτης; Ή απλώς ένας γεωλογικός σχηματισμός με ασυνήθιστο σχήμα; Οι εικασίες σχετικά με την ταυτότητα και την προέλευση του αντικειμένου δίνουν και παίρνουν.
Το ενδεχόμενο να πρόκειται για UFO που ξεστράτισε για αγνώστους λόγους, γοητεύει τα tabloids, όπως την σουηδική εφημερίδα «Expessen» ή την βρετανική «Daily Mail». Η άποψή τους ενισχύεται από τους ίδιους τους ερευνητές, που αποκάλυψαν ότι όλες οι ηλεκτρικές συσκευές που χρησιμοποιούν σταματούν να λειτουργούν όταν φτάνουν δίπλα στο μυστηριώδες αντικείμενο, αλλά η βλάβη αποκαθίσταταιΑΝ απομακρυνθούν σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από αυτό!
Μετά από έρευνες που ήταν για τουλάχιστον για ένα χρόνο, οι επιστήμονες εξακολουθούν να μην μπορούν να δώσουν μια ολόκληρη και συγκεκριμένη απάντηση για το είδος του περίεργου αυτού αντικειμένου κάνοντας την προέλευση του να παραμένει ακόμα άγνωστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου