Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Βόλος: Με «άρωμα» Χρυσής Αυγής οι μολότοφ κατά της Τράπεζας Κύπρου



Βόλος: Με «άρωμα» Χρυσής Αυγής οι μολότοφ κατά της Τράπεζας Κύπρου
Συνελήφθησαν τρεις νεαροί και βρέθηκαν φωτογραφίες του Χίτλερ, μπλούζα και κασκόλ της οργάνωσης
Βόλος: Με «άρωμα» Χρυσής Αυγής οι μολότοφ κατά της Τράπεζας Κύπρου



 
28032013-volos3
28032013-volos4
28032013-volos2
 
3  φωτογραφίες
 

Τρεις νεαροί συνελήφθησαν από αστυνομικούς για τον εμπρησμό μηχανήματος αυτόματης ανάληψης χρημάτων στον Βόλο. Η επίθεση με βόμβες μολότοφ κατά του υποκαταστήματος της τράπεζας Κύπρου συνέβη τα ξημερώματα της Πέμπτης. Είχαν προσπαθήσει μάλιστα να σπάσουν την τζαμαρία της πρόσοψης της τράπεζας και να πετάξουν μολότοφ στο εσωτερικό της.

Στην κατοχή των νεαρών βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, μπλούζα της Τοπικής Οργάνωσης Μαγνησίας της Χρυσής Αυγής και κασκόλ του ίδιου κόμματος, όπως και φωτογραφίες του Χίτλερ και περίστροφα

Οι νεαροί, ηλικίας 21, 23 και 17 ετών, έχοντας καλυμμένο το πρόσωπό τους με κουκούλες τύπου φουλφέις, σκούφους και κασκόλ, πήγαν πεζή στο υποκατάστημα της Τράπεζας Κύπρου στην οδό Λαρίσης. Εκεί, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο 21χρονος αρχικά επιχείρησε χωρίς αποτέλεσμα να σπάσει με πέτρα την τζαμαρία της πόρτας ασφαλείας με σκοπό να ρίξει στο εσωτερικό της τράπεζας βόμβες μολότοφ.

Στη συνέχεια ο ίδιος έσπασε με πέτρα το τζάμι-οθόνη του μηχανήματος αυτόματης ανάληψης (ΑΤΜ), ενώ οι άλλοι δύο έριξαν δύο βόμβες μολότοφ. Εκδηλώθηκε πυρκαγιά και το ΑΤΜ καταστράφηκε ολοσχερώς. Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής αποφεύχθηκε η επέκτασής της στο εσωτερικό της τράπεζας.

Λίγη ώρα αργότερα αστυνομικοί εντόπισαν τους δράστες που επέβαιναν σε μοτοποδήλατο και μοτοσικλέτα το οποίο είχαν κρύψει σε κοντινό σημείο από την τράπεζα προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουν για τη διαφυγή τους. Προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, όπου κατά τη διάρκεια της εξέτασής τους ομολόγησαν τις πράξεις τους.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά δύο σκούφοι, μία κουκούλα τύπου φουλφέις, δύο κασκόλ, δύο κινητά τηλέφωνα, ένα αδιάβροχο παντελόνι και ένα ζευγάρι γάντια και τα δίκυκλα.

Ακολούθησαν έρευνες στα σπίτια τους παρουσία εισαγγελέα. Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ., στην οικία του 21χρονου βρέθηκαν μία μεταλλική σιδερογροθιά, δύο ξύλινα ρόπαλα, εκ των οποίων το ένα τύπου μπέιζμπολ, έντυπο υλικό με ναζιστικό περιεχόμενο
και ένα κινητό τηλέφωνο.

Στην οικία του 23χρονου βρέθηκαν μια κουκούλα τύπου φουλφέις και στο σπίτι του 17χρονου μια σιδερογροθιά, ένα ξύλινο ρόπαλο τύπου μπέιζμπολ, ένα κασκόλ και μια μπλούζα με το λογότυπο της Χρυσής Αυγής και δυο απομιμήσεις πιστολιών με γεμιστήρες.

Λίγο πριν από την έρευνα στην οικία του 17χρονου, οι αστυνομικοί αντιλήφθηκαν τους γονείς του να προσέρχονται στο σημείο. Ο 45χρονος πατέρας μπήκε βιαστικά στο σπίτι και μετά από λίγο βγήκε κρατώντας δύο πλαστικά κουτιά τα οποία παρέδωσε στη 43χρονη σύζυγό του με σκοπό να τα κρύψουν, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. Οι γονείς ακινητοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς και σε έρευνα που ακολούθησε βρέθηκαν μέσα στα κουτιά και κατασχέθηκαν δύο εξάσφαιρα περίστροφα,
ένα τουφέκι με δύο κάννες και μία συσκευή με πέντε μεταλλικές βέργες καθαρισμού πιστολιού - τυφεκίου. Οι γονείς του 17χρονου συνελήφθησαν για συνέργεια σε παράνομη οπλοκατοχή.

Και οι πέντε συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου