Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Καρυδόπιτα νηστίσιμη ΣΥΝΤΑΓΗ


Τι χρειαζόμαστε:

  • 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 160 γρ. σπορέλαιο
  • 160 γρ. χυμό πορτοκάλι
  • 1/2 κ.γ. baking powder
  • 1/2 κ.γ. κανέλλα
  • 140 γρ. καρύδια τριμμένα
  • 170 γρ. ζάχαρη άχνη
  • ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Στα γρήγορα
Κατηγορία
Μέθοδος
Διατροφή
Δυσκολία
Νηστίσιμα
Σερβίρει
10 άτομα

Πως το κάνουμε:

  1. Σ'ένα μπολ ρίχνουμε το ηλιέλαιο, τον χυμό, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  2. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί και ανακατεύουμε με το χέρι.
  3. Βάζουμε το μείγμα σε λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 24εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40'-45'.
  4. Μόλις κρυώσει πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα καρύδια σε μια μέση κατάσταση! Ούτε χονδροκομμένα, ούτε πούδρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου