Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Ινδία: χαμος για τη διαφήμιση της Ford


ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ


Ινδία: Σάλος για τη διαφήμιση της Ford με τα... δεμένα κορίτσια
Το σκίτσο του Μπερλουσκόνι με τρεις δεμένες γυναίκες στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, έφερε στο νου τα περιστατικά βιασμών στην Ινδία και ανάγκασε την Ford να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη.

Οι διαφημίσεις λίγες ημέρες μετά τον ομαδικό βιασμό της νεαρής φοιτήτριας που υπέκυψε στα τραύματά της προκάλεσαν την οργή των Ινδών.
Σε μία από αυτές, που προβάλλονταν κυρίως στην ιστοσελίδα της αυτοκινητοβιομηχανίας εμφανιζόταν ο Καβαλιέρε να «δένει» στο πορτ-μπαγκάζ της Ford Figo που οδηγούσε τρεις ημίγυμνες γυναίκες και να κάνει με το χέρι του το σήμα της νίκης ενώ εμφανιζόταν αμέσως μετά το μήνυμα «Αφήστε πίσω τα προβλήματα».
Οι καταχωρήσεις εμφανίστηκαν στο Internet και είχαν σχεδιαστεί από μια ινδική διαφημιστική εταιρεία, την οποία είχε προσλάβει η θυγατρική της Ford στην Ινδία
Η Ford της Ινδίας θεωρεί υπεύθυνη τη διαφημιστική εταιρεία που σχεδίαζε τη σχετική καμπάνια και αναμένεται να στραφεί και δικαστικά εναντίον της.
Σε άλλο σκίτσο της ίδιας σειράς διαφημίσεων δεμένες στο πορτ-μπαγκάζ εμφανίζονταν οι αδελφές Καρντάσιαν ενώ το αυτοκίνητο οδηγούσε καρικατούρα της Πάρις Χίλτον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου