Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Τζούλια Πίρσον: Από την Disneyland στην ασφάλεια του Ομπάμα


Πράκτορας με 30ετή θητεία στο Σώμα είναι η πρώτη γυναίκα στην ιστορία των Ηνωμένων που χρίζεται επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών ένα αξίωμα που αυτομάτως την ορίζει φύλακα – άγγελο του Ομπάμα και της προεδρικής οικογένειας.

Τζούλια Πίρσον: Από την Disneyland στην ασφάλεια του Ομπάμα
Η Πίρσον υπηρετεί στην υπηρεσία από το 1983, όταν ολοκλήρωσε τις σπουδές της. «Κατά τη διάρκεια των 30 ετών εμπειρίας της στην Μυστική Υπηρεσία, η Τζούλια έχει αδιάλειπτα και καθημερινά επιδείξει το πνεύμα και την αφοσίωση [που διέπει] τους άνδρες και τις γυναίκες της Μυστικής Υπηρεσίας στις μέρες μας», δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα, ανακοινώνοντας τον διορισμό της κ. Πίρσον, ο οποίος, σε αντίθεση με τον διορισμό υπουργών, δεν χρειάζεται να επικυρωθεί από τη Γερουσία.
Η 53χρονη Τζούλια Πίρσον, η οποία πριν γίνει η πρώτη γυναίκα επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών διετέλεσε προσωπάρχης των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών διαδέχεται τον Μαρκ Σάλιβαν που συνταξιοδοτείται.
Λίγο πριν την ανακοίνωση του διορισμού της αντικαταστάτριάς του, ο Μαρκ Σάλιβαν δήλωσε:
«Γνωρίζω και συνεργάζομαι με την Τζούλια επί σχεδόν τριάντα χρόνια. Ήταν μια εξαιρετική προσωπάρχης, με ορθή κρίση, ηγετικές ικανότητες, εντιμότητα και αφοσίωση στη χώρα μας, στους άνδρες και τις γυναίκες των ΗΠΑ που υπηρετούν και προστατεύουν οι Μυστικές Υπηρεσίες. Είναι μια εξαιρετική στιγμή για τις Μυστικές Υπηρεσίες και ξέρω ότι η Τζούλια θα κάνει εξαιρετική δουλειά».
Ανάμεσα στις προηγούμενες αρμοδιότητες της Πίρσον ήταν η παροχή ασφάλειας στον εκάστοτε Πρόεδρο των ΗΠΑ. Στις 9 Σεπτεμβρίου 2001 μάλιστα, τη μέρα του τρομοκρατικού χτυπήματος στους Δίδυμους Πύργους ήταν επιφορτισμένη με την παροχή ασφάλειας στον τότε πρόεδρο Τζορτζ Μπους Τζ. αλλά και όλων των Προέδρων. Η Πίρσον αργότερα χαρακτήρισε τις στιγμές εκείνες ως τις «πιο επικίνδυνες» στην καριέρα της.
Έχοντας μεγαλώσει στην κεντρική Φλόριντα, η πρώτη δουλειά της Πίρσον, ως έφηβη ακόμη, ήταν στο πάρκο ψυχαγωγίας της Disneyworld στο Ορλάντο. Η ίδια δήλωσε αργότερα ότι η εμπειρία που αποκόμισε από εκείνη τη δουλειά και η οποία της επέτρεψε να έρχεται σε επαφή με μεγάλα πλήθη ήταν μια καλή επιρροή που τη βοήθησε στη μετέπειτα καριέρα της στις Μυστικές Υπηρεσίες.
Ο διορισμός μίας γυναίκας στην κεφαλή της Μυστικής Υπηρεσίας για πολλούς συμβολίζει την αλλαγή φρουράς και νοοτροπίας στο σώμα, η φήμη του οποίου αμαυρώθηκε τον Απρίλιο του 2012, όταν αποκαλύφθηκε ότι δεκατρείς πράκτορες διασκέδαζαν με ιερόδουλες στην Καρταχένα της Κολομβίας, εν αναμονή της άφιξης του προέδρου Ομπάμα στη λατινοαμερικανική χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου