Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης στην Αθήνα σε 3ήμερη διδακτική επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων




Με τις καλύτερες εντυπώσεις και τις πιο όμορφες αναμνήσεις επέστρεψαν οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης και οι γονείς του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης από τη διδακτική/εκπαιδευτική επίσκεψή τους στην Αθήνα (12-14/4/2013). 

Στα πλαίσια των προγραμμάτων εκπαιδευτικών επισκέψεων στη Βουλή των Ελλήνων πραγματοποιήθηκε η τριήμερη εκδρομή των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας στην Αθήνα.
Όπως σε όλες τις εκπαιδευτικές επισκέψεις του σχολείου μας, που είναι ιδιαίτερης σημασίας για τους μαθητές, καθώς τους δίνουν τη δυνατότητα να παρευρίσκονται σε τόπους έντονης μορφωτικής αξίας, έτσι πραγματοποιήθηκε και η φετινή επίσκεψη στην Αθήνα.
Το τριήμερο πρόγραμμα περιλάμβανε τόσο εκπαιδευτικές, διδακτικές όσο και πολιτισμικές, αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες. Με λίγα λόγια το πρόγραμμα των μαθητών «είχε απ’ όλα».
Επίσκεψη στο ελληνικό Κοινοβούλιο, το μεγαλόπρεπο αυτό οικοδόμημα το οποίο κοσμεί το ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Οι μαθητές επισκέφθηκαν το κτίριο που αποτελεί την καρδιά της σύγχρονης ελληνικής Δημοκρατίας. Είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους του Κοινοβουλίου και να ενημερωθούν για την ιστορία του, τον τρόπο λειτουργίας του πολιτεύματος και των θεσμών.
Ευχαριστούμε τους βουλευτές του νομού μας κ. Κωνσταντόπουλο Γεώργιο και κα. Μάνη-Παπαδημητρίου Άννα, οι οποίοι μας υποδέχθηκαν και μας ξενάγησαν, συνομίλησαν μαζί με τους μαθητές, με τους συνοδούς-δασκάλους καθώς και με τους γονείς των μαθητών.
Η επίσκεψη άφησε άριστες εντυπώσεις στους μαθητές. Τους βοήθησε να κατανοήσουν το δημοκρατικό πνεύμα και να εμπεδώσουν τη λειτουργία και την ιστορία του κοινοβουλευτισμού στην πατρίδα μας.
Η επίσκεψη συνεχίστηκε στα ιστορικά μνημεία μας. Αφού ανηφορήσαμε τη Δ. Αρεοπαγίτου, ξεναγηθήκαμε με ενδιαφέρον στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης, καθώς για πολλούς μαθητές ήταν η πρώτη φορά που επισκέπτονταν το χώρο, έμβλημα της πολιτισμικής μας κληρονομιάς. Η ξενάγηση συνεχίστηκε στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης όπου δεσπόζει, ανίκητος στο χρόνο, ο Παρθενώνας. Εν συνεχεία, με σύμμαχο τον θαυμάσιο καιρό, κάτω από τον γαλάζιο αττικό ουρανό, επισκεφθήκαμε τις Στήλες του Ολυμπίου Διός, τον Εθνικό Κήπο, το Ζάππειο, το Προεδρικό Μέγαρο, το Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο, την πλατεία Συντάγματος με το Μετρό, το Μοναστηράκι, την Πλάκα, παρακολουθήσαμε την αλλαγή φρουράς των ευζώνων στον Άγνωστο Στρατιώτη, το λιμάνι του Πειραιά και το Πασαλιμάνι. 
Από την εκδρομή μας δεν θα μπορούσε να λείψει το καλό φαγητό και η διασκέδαση με ζωντανή μουσική που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής σε ταβέρνα στον Υμηττό.
Το όλο πρόγραμμα περιλάμβανε και την επιθυμία των μαθητών να επισκεφθούμε τις μεγάλες ποδοσφαιρικές ομάδες του κέντρου. Κατόπιν τούτου το όνειρό τους έγινε πραγματικότητα, καθώς όλοι μαζί επισκεφθήκαμε τις θαυμάσιες και σύγχρονες εγκαταστάσεις των ΠΑΕ ΑΕΚ στα Σπάτα και ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη. Η υποδοχή και οι ξεναγήσεις στους χώρους, μας άφησαν έκπληκτους ζωγραφίζοντας χαμόγελα στα πρόσωπα των μαθητών μας. Ήταν μια ευχάριστη και αξέχαστη εμπειρία, μια ξεχωριστή και χαρούμενη στιγμή στην καθημερινότητά τους, αφού τους έδωσε την ευκαιρία να πιστέψουν ότι μπορούν να οραματιστούν και η επιθυμίας τους να γίνει πραγματικότητα.
Με μεγάλο θαυμασμό παρακολουθήσαμε και τη θεατρική παράσταση «Θησέας και Αριάδνη στο νησί των ταύρων» στο θέατρο Badminton, στο Γουδί. Ένα συναρπαστικό ταξίδι στη μυθολογία ανάμεσα σε δυο πολιτισμούς, με τις επικές περιπέτειες του Θησέα σε ένα εκθαμβωτικό υπερθέαμα με σκηνικά που εντυπωσίασαν όλους τους θεατρόφιλους κάθε ηλικίας.
Άλλη μια προσπάθεια να διασκεδάσουν οι μαθητές μας ήταν η επίσκεψή μας στο ψυχαγωγικό πάρκοAllou Fun Park στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη.
Η επίσκεψή μας ολοκληρώθηκε στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή στην Κηφισιά.
Η όλη εμπειρία μας άφησε πραγματικά μια γλυκιά γεύση και μια αίσθηση νοσταλγίας για την Αθήνα που τόσο μας άρεσε.
Η συνεργασία μεταξύ των συνοδών-δασκάλων που επιμελήθηκαν το πρόγραμμα κας Φανής Τσέτσιλα και κας Μαρίας Μηλιώτη και των γονέων για τη βοήθειά τους στην πραγματοποίηση της εκδρομής αποτέλεσε τον σημαντικότερο παράγοντα επιτυχίας της εκδρομής. Τα πραγματικά συγχαρητήρια ανήκουν στους μαθητές οι οποίοι μας έβγαλαν ασπροπρόσωπους σ’ όλες τις περιστάσεις.
Ο Διευθυντής
Τσακιρίδης Βασίλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου