Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Ένα μικρό ρομπότ ανακάλυψε κάτω από έναν ναό-πυραμίδα των Αζτέκων μυστικά τούνελ.

Ένα μικρό ρομπότ ανακάλυψε κάτω από έναν ναό-πυραμίδα των Αζτέκων μυστικά τούνελ.


Γράφει ο ανεξήγητος παράξενος.

Η ανακάλυψη έγινε όταν το ρομπότ βυθύστικε κάτω από την πυραμίδα Κετσαλκοάτλ η οποία βρίσκεται κοντά στην πυραμίδα του Ήλιου στο Μεξικό.Το εξερευνητικό ρομπότ οδηγούνταν με τηλεκατεύθυνση και φέρει την ονομασία Τλαλόκου-2 ΤΣ ,προς τιμήν του Αζτέκου θεού.

Οι ειδικοί περίμεναν να βρούν μόνο ένα πέρασμα κάτω από την πυραμίδα το οποίο φτιάχτηκε πριν από 2 χιλιάδες χρόνια στην Τεοτιουακάν ,την πρωτεύουσα των Αζτέκων.Αντί γι'αυτό όμως ανακαλύφτηκαν τρία τούνελ.



Το ρομπότ πέρασε μήνες εξερευνώντας τα τούνελ κάτω από την πυραμίδα ,γνωστή και ως Ναός του Φτερωτού Φιδιού,50 χιλιόμετρα από την πόλη του Μεξικού.(www.anexigita.com) Το Τλαλόκου-2 είναι εξοπλισμένο με βιντεοκάμερα και ένα μηχανικό χέρι για να απομακρύνει τα εμπόδια.Τη Δευτέρα το όχημα έδω στους ερευνητές όλα τα στοιχεία και τις φωτογραφίες που συγκέντρωσε όλους τους μήνες λειτουργίας του.

Η ανεύρεση κάποιου τάφου κάτω από την όλη είναι πολύ σημαντική για την κατανόηση της κοινωνικής δομής της Τεοτιουακάν ,αφού ακόμη και σήμερα 100 χρόνια μετά την ανακάλυψή της ,πολλά ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα.(www.anexigita.com)


Η Τεοτιουακάν ήταν μια προκολομβιανή πόλη που το κέντρο της αποτελούνταν από ένα σύμπλεγμα ναών,πυραμίδων,πλατειών και λεωφόρων.Ο πληθυσμός της έφτανε τις 100 χιλιάδες και πιθανώς ήταν η πολυπληθέστερη πόλη στην προκολομβιανή Αμερική.(www.anexigita.com)Οι Αζτέκοι δεν ήταν οι πρώτοι της κάτοικοι,αλλά προϋπήρχε κατά πολύ πριν από την άφιξή τους.

Παρ΄όλα αυτά μέχρι σήμερα δεν έγινε δυνατή η ανεύρεση κανενός βασιλικού τάφου,ούτε απεικονίσεις βασιλιάδων,π.χ. σε αγάλματα,γεγονός πολύ περίεργο αφού σε άλλες προκολομβιανές κουλτούρες οι ηγέτες θεοποιούνταν.


Το πρώτο τούνελ ανακαλύφθηκε το 2009 και τότε είχε γίνει η υπόθεση ότι οδηγεί σε βασιλικό τάφο.(www.anexigita.com)Μέσα στο τούνελ οι αρχαιολόγοι βρήκαν τεράστιο πλήθος από αντικείμενα από νεφρίτη και πέτρα, όστρακα και κεραμικά καθώς και κάποια πήλινα ποτήρια ,τα οποία οι επιστήμονες πρώτη φορά τα έβλεπαν.


Το 1300 μ.Χ. όταν οι Αζτέκοι έφτασαν και εγκαταστάθηκαν εδώ ,η πόλη ήταν ήδη εγκαταλειμένη.Την νέα πόλη την ονόμασαν Τεοτιουακάν που θα πει μέρος που κατοικούν οι θεοί.

Η ανακάλυψη των νέων τούνελ δίνει ελπίδες να εξακριβωθεί επιτέλους ποιός κυβερνούσε την πόλη πριν τους Αζτέκους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου