Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Δύο γοητευτικοί κομπιναδόροι στη Θεσσαλονίκη



ΑΘΗΝΑ 23/04/2013

"Κωμωδία μετά ασμάτων", "έργο που δεν οδηγεί στο... φως αλλά σε κάνει να γελάσεις- ζητούμενο εξαιρετικά σημαντικό στην εποχή του ζόφου που όλοι διάγουμε", αλλά... και μια παράσταση η οποία "μπορεί και να οδηγεί στο φως καθώς όταν γελάς, οδηγείσαι στο φως", είναι σύμφωνα με τους πρωταγωνιστές της η μεγάλη θεατρική παραγωγή "Απατεώνες και Τζέντλεμεν" με τους Γιάννη Μπέζο και Πέτρο Φιλιππίδη, που παρουσιάζεται από την Τετάρτη (του Πάσχα) 8 Μαΐου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Μετά από την πολύμηνη επιτυχία της παράστασης στην Αθήνα το κορυφαίο δίδυμο των ηθοποιών μεταφέρεται στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής παρουσιάζοντας τους ... "Απατεώνες και Τζέντλεμεν", την κωμωδία των Jeffrey Lane και David Yazdek σε μετάφραση και διασκευή των ίδιων και του συν-σκηνοθέτη της παράστασης. 

Η παράσταση βασίζεται στη μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία του 1988 "Dirty Rotten Scoundrels", που απόλαυσαν εκατομμύρια θεατές σε όλο τον κόσμο με τους Στιβ Μάρτιν και Μάικλ Κέιν στους ρόλους των δύο γοητευτικών απατεώνων, ενώ στη συνέχεια έγινε μιούζικαλ με επίσης τεράστια εμπορική και καλλιτεχνική επιτυχία.



"Το θέατρο έζησε 2.500 χρόνια χωρίς σκηνοθέτες. Μόνο τα τελευταία 100 χρόνια 'ταλαιπωρείται' απ΄ αυτούς", δήλωνε την Τρίτη ο Γιάννης Μπέζος παρουσιάζοντας την παράσταση και τη συν-σκηνοθεσία της από τον ίδιο και τον συμπρωταγωνιστή του Πέτρο Φιλιππίδη.

Ηθοποιός με όνομα πολυσυζητημένο τα τελευταία χρόνια λόγω της εμπλοκής του στις πρόσφατες εκλογές αλλά και την υποψηφιότητα του -που τελικά απέσυρε- για την καλλιτεχνική διεύθυνση του Εθνικού θεάτρου, ο Γιάννης Μπέζος δήλωσε μάλλον ανεξαρτητοποιημένος από την έννοια και την πρακτική της πολιτικής -όλων των κομμάτων- καθώς όπως είπε "πρόκειται για ένα μαγερειό της ντροπής, μια κουζίνα ύποπτης προέλευσης με πολύ κακά και ανθυγιεινά υλικά".



"Είμαι πολύ καλύτερος απ' όλους αυτούς και δεν θα χαριστώ σε κανέναν τους", δήλωσε ενώ αναφερόμενος στο λεγόμενο εμπορικό θέατρο αλλά και το "ποιοτικό" αλλά επιχορηγούμενο τόνισε χαρακτηριστικά πως "το κράτος δεν θα έπρεπε να έχει καμία σχέση με την τέχνη. Όταν πολιτική και τέχνη 'επικοινωνούν', το ένα υπηρετεί το άλλο κι αυτό είναι ιδιαίτερα ύποπτο".

"Το θέατρο μπορεί και πρέπει να λειτουργεί με το υστέρημα, όχι με το περίσσευμα. Όλα τα υπόλοιπα είναι lifestyle...", κατέληξε.

Οι "Απατεώνες και Τζέντλεμεν" είναι σύμφωνα με την ιστορία δύο γοητευτικοί κομπιναδόροι οι οποίοι συναντώνται σ’ ένα παραλιακό θέρετρο της Νότιας Γαλλίας, που συχνάζουν πλούσιες, ώριμες αλλά αφελείς κυρίες τις οποίες εξαπατούν αποσπώντας τους μεγάλα χρηματικά ποσά.

Ο ήρεμος και κωμικός Λόρενς Τζέιμσον (Γιάννης Μπέζος) αναστατώνεται, ανακαλύπτει ότι ο άγαρμπος αλλά αποτελεσματικός Φρέντι Μπένσον (Πέτρος Φιλιππίδης) μπαίνει εμπόδιο στα σχέδιά του. Τότε αποφασίζουν να αναμετρηθούν βάζοντας ένα στοίχημα: Όποιος χάσει θα πρέπει να αποχωρήσει από την πόλη. Παρασυρμένοι όμως από τη γοητεία της νέας και εντυπωσιακής Κριστίν Κολγκέιτ (Ιωάννα Τριανταφυλλίδου) πέφτουν ανυποψίαστοι στην παγίδα της.

Στις παραστάσεις του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης πρωταγωνιστούν οι: Γιάννης Μπέζος, Πέτρος Φιλιππίδης, Ιωάννα Τριανταφυλλίδου και δεκατρείς ακόμη ηθοποιοί. Παραστάσεις θα δίνονται από τις 8 Μαΐου (από Τετάρτη ως Κυριακή) και τα εισιτήρια κοστίζουν 45, 40, 35 30, 20 και 15 ευρώ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου