Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Κατάθεση... ταραχής για λογαριασμό της ΑΕΚ



Αγνωστη η προέλευση των 300.000 ευρώ που κατατέθηκαν την Πέμπτη από την ΑΕΚ στην Εφορία, ώστε να καλυφθεί μία δόση από την ευνοϊκή ρύθμιση του άρθρου 44. Σύμφωνα με στελέχη της ΠΑΕ, το ποσό προήλθε από τη χορηγία του ΟΠΑΠ στη φανέλα της Ενωσης. Αλλά επειδή το απόθεμά της δεν επαρκούσε ούτε για... χαρτζιλίκι των ποδοσφαιριστών και υπαλλήλων, πιθανότερη εξήγηση είναι να δόθηκαν τα χρήματα από παράγοντα που θέλει ν' αποφύγει τις εις βάρος του συνέπειες του νόμου από τη διάρρηξη της ρύθμισης.
Αν πράγματι είχε 300 χιλιάρικα στην άκρη, ο Δημητρέλος θα γέλαγε ακόμα περισσότεροΑν πράγματι είχε 300 χιλιάρικα στην άκρη, ο Δημητρέλος θα γέλαγε ακόμα περισσότερο

Πριν λίγο καιρό, ο Ανδρέας Δημητρέλος και οι συνεργάτες του υποστήριζαν ότι δεν προβλέπονταν περαιτέρω έσοδα, μέχρι τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου, γι' αυτό και μοίρασαν στους ποδοσφαιριστές τις εισπράξεις από το ντέρμπι από τον Παναθηναϊκό. Επιπλέον, η διοίκηση δήλωνε αδυναμία να πληρώσει ένα, έστω, μισθό στους υπαλλήλους της, ενώ οι ποδοσφαιριστές έμειναν πολλούς μήνες απλήρωτοι, γι' αυτό και ετοιμάζονται (με πρώτο τον Γκερέϊρο) να καταθέσουν προσφυγές στο δικαιοδοτικό όργανο του ποδοσφαίρου.
Σήμερα, ωστόσο, άφησαν να εννοηθεί ότι το ποσό των 300.000 ευρώ προήλθε από μία δόση της χορηγίας του ΟΠΑΠ, η οποία μπορούσε να αξιοποιηθεί μόνο στην αποπληρωμή των χρεών της προς το Δημόσιο.
Από την άλλη, υπάρχουν και "επώνυμοι" της ΑΕΚ που φέρουν ποινικές ευθύνες, τόσο στην περίπτωση που η ΠΑΕ πτωχεύσει, όσο και στην περίπτωση που διαρραγεί η ρύθμιση του 44, λόγω μη καταβολής των προβλεπόμενων δόσεων. Προφανώς, ένας απ' αυτούς συγκέντρωσε, άρον-άρον, το σχετικό ποσό, διευκολύνοντας την Ενωση, και προστατεύοντας τον ίδιο του τον εαυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου