Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Γράφει ιστορία ο Αστέρας, θα λάμψει και στον τελικό

Γράφει ιστορία ο Αστέρας, θα λάμψει και στον τελικό

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ουσέρο, που σημείωσε δύο γκολ, ο Αστέρας Τρίπολης νίκησε 2-0 τον ΠΑΟΚ και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου για πρώτη φορά στην ιστορία του
 
Χρυσή σελίδα στην ιστορία του γράφει ο Αστέρας Τρίπολης, που κατάφερε να ανατρέψει το 1-2 της Τούμπας και να πετάξει εκτός τελικού τον ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων, αλλά είχε μεγάλη ευκαιρία στο α' μέρος να προηγηθεί όταν ο Λόρενς σημάδεψε το δοκάρι. Στην επανάληψη όμως ο Αστέρας, που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο α' μέρος, ανέβασε την απόδοσή του και με δύο γκολ του Ουσέρο κέρδισε 2-0 καταφέρνοντας μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες να προκριθεί στον τελικό με τρίτη, που ήταν και η φαρμακερή. Δίκαιη 100% η πρόκριση για τον Αστέρα, που ήταν ανώτερος και έδειξε μεγαλύτερη δίψα από την ομάδα του Δώνη για να διακριθεί και να διεκδικήσει το τρόπαιο.
Κλειστό παιχνίδι χωρίς πολλές ευκαιρίες ήταν το αυτό στο α' μέρος. Ο Αστέρας είχε την πρωτοβουλία από τα πρώτα λεπτά, αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει, αφού ο καλά οργανωμένος αμυντικά ΠΑΟΚ δεν επέτρεπε στους γηπεδούχους να πατήσουν περιοχή. Ο Ράγιος δεν βρήκε χώρους, ο Περόνες ήταν κλεισμένος από Κατσουράνη και Σίλντενφελντ, ενώ ο Τσιώλης είχε την ατυχία να χάσει με μυϊκό τραυματισμό τον Ναβάρο στο 40'. Ο Αστέρας ουσιαστικά είχε μόλις μία καλή φάση στο 45' με τον Ντε Μπλάσις, τον οποίο όμως πρόλαβε ο Αποστολόπουλος.
Ο Δικέφαλος ακολούθησε παιχνίδι σκοπιμότητας, έχοντας όμως πρόβλημα να κρατήσει και να κυκλοφορήσει την μπάλα. Ηταν αυτός όμως που είχε την μεγαλύτερη ευκαιρία του ημιχρόνου, όταν ο Γεωργακόπουλος σταμάτησε με την βοήθεια του δοκαριού στο 30' δυνατό σουτ του Λόρενς, ενώ οι θεσσαλονικείς είχαν μία καλή ακόμα φάση στο 42' εκεί, που ο Κλάους δεν κατάφερε υπό πίεση να εκμεταλλευτεί την εξαιρετική συνεργασία των Λόρενς-Καμαρά.

Στην επανάληψη ο Αστέρας προσπάθησε να αυξήσει την πίεσή του στα καρέ του Ιτάνζ και ανεβάζοντας την απόδοσή του σταδιακά τα κατάφερε. Η δικαίωση για την ομάδα του Τσιώλη ήρθε στο 61' όταν ο Περόνε έστρωσε με το κεφάλι στον Ουσέρο, που με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ, δίνοντας σκορ πρόκρισης στους αρκάδες. Το γκολ αυτό έδωσε... φτερά στα πόδια των γηπεδούχων, που είχαν φέρει το ματς στα μέτρα τους σε αντίθεση με τους παίκτες του Δικεφάλου, που έδειχναν έξω από τα νερά τους.
Ο ΠΑΟΚ πλέον έψαχνε το γκολ και στην προσπάθειά του να δώσει επιθετική πνοή στην ομάδα του ο Δώνης έριξε στη μάχη τους Ολίσε-Φωτάκη και άλλαξε το σχήμα σε 3-4-1-2-. Αντίθετα ο Τσιώλης πρόσθεσε έναν επιπλέον αμυντικό μπροστά από τον Γεωργακόπουλο. Ευκαιρίες όμως ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να βγάλει, ενώ ο Αστέρας ήταν πολύ επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις. Στο 86' μάλιστα ο Ουσέρο έβαλε το κερασάκι στην τούρτα και με το δεύτερο προσωπικό του γκολ έγραψε το 2-0 στέλνοντας τον Αστέρα στον τελικό του Κυπέλου για πρώτη φορά στη ιστορία του.


 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου