Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Έξαλλος το Στουρνάρας με την κατάθεση τροπολογίας στο πολυνομοσχέδιο από το ΠΑΣΟΚ



- Άστραψε και βρόντηξε ο υπουργός οικονομικών για τηντροπολογία που αφορά στην αντιεμτώπιση της ανεργίας
- Τελευταία στιγμή την κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ καθώς αρνήθηκε τις εξηγήσεις του Μαξίμου για τεχνικές δυσκολίες
- Κύκλοι Ιπποκράτους: "Η κυβέρνηση φέρνει βαρέως που εμείς πρώτοι θέσαμε το θέμα της ανεργίας"
- Η Ιπποκράτους αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά σε περίπτωση που δεν γίνει δεκτή η τροπολογία

 

Έξαλλος φέρεται ο Γιάννης Στουρνάρας απο την τροπολογία που κατέθεσε την τελευταία στιγμή το ΠΑΣΟΚ στο πολυνομοσχέδιο και αφορά την αντιμετώπιση της ανεργίας και κυρίως την ανακούφιση των ανέργων.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Newsit ο Υπουργός Οικονομικών μόλις ενημερώθηκε για την πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ "άστραψε και βρόντηξε" καθώς είχε δεσμευθεί απέναντι στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ότι μόλις παραλάβει τις απαραίτητες εκθέσεις ιδίως του Γενικού Λογιστήριου του Κράτους τότε θα ενσωματώσει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ στο πρώτο νομοσχέδιο που θα πήγαινε προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής.

To ΠΑΣΟΚ κατέθεσε μόνο του την τροπολογία καθώς δεν αποδέχθηκε την εξήγηση από πλευράς κυβέρνησης περί τεχνικών δυσκολιών για την απουσία από το πολυνομοσχέδιο των προτάσεων του Κινήματος για την ανεργία, με τις οποίες, σύμφωνα με κύκλους της Ιπποκράτους, είχε συμφωνήσει ο κ. Σαμαράς.

Από κυβερνητικής πλευράς ελέχθη ότι πρόκειται για καθαρά τεχνικό θέμα και όχι για απόρριψη των προτάσεων και ότι θα έπρεπε προηγουμένως να έχει συνταχθεί έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Το ΠΑΣΟΚ δεν αποδέχθηκε την κυβερνητική εξήγηση και κατέθεσε αργά το απόγευμα τις προτάσεις του, ως τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο. Σχετικά, εξάλλου, με την έκθεση του ΓΛΚ, οι ίδιοι κύκλοι του ΠΑΣΟΚ ανέφεραν ότι από τα τρία σκέλη της πρότασης τα δύο δεν απαιτούν έκθεση, αφού πρόκειται για κοινωφελή εργασία και μεταφορά πόρων από τα κοινοτικά ταμεία. Αν θα χρειαζόταν έκθεση αυτή θα αφορούσε την ιατροφαρμακευτική κάλυψη ανέργων.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το ΠΑΣΟΚ δεν έκανε αποδεκτή την εξήγηση που δόθηκε και προχώρησε στην κατάθεση της τροπολογίας, χωρίς να περιμένει να καταθέσει τις προτάσεις του, ως τροπολογία επίσης, ο κ. Στουρνάρας αύριο ή την Κυριακή, πριν την ψηφοφορία στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου