Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Δεν υπάρχουν Ελληνες στα θύματα της Οκλαχόμα



 

Κανένα ελληνικό όνομα δεν έχει αναφερθεί μέχρι στιγμής στα θύματα από τον χθεσινό ισχυρό ανεμοστρόβιλο στο προάστιο Μουρ, στην πόλη της Οκλαχόμα, όπου βρίσκεται η ελληνορθόδοξη εκκλησία και κοινότητα του Αγίου Γεωργίου.

Δεν υπάρχουν Ελληνες στα θύματα της Οκλαχόμα
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που συγκέντρωσε η Αρχιεπισκοπή Αμερικής δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο ή πληροφορία για ελληνικό όνομα μεταξύ των νεκρών ή των τραυματιών, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εκπρόσωπος της Αρχιεπισκοπής.
Από τις εκτεταμένες όμως καταστροφές φαίνεται να έχουν υποστεί ζημιές και ορισμένα σπίτια ατόμων ελληνικής καταγωγής.
Τα συνεργεία διάσωσης συνεχίζουν τις έρευνες στην πληγείσα περιοχή, όπου έχουν καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς δυο δημοτικά σχολεία.
Σύμφωνα με τις αρχές, επιβεβαιώθηκε ότι υπάρχουν 24 νεκροί και ο απολογισμός είναι σημαντικά χαμηλότερος από τους 51 θανάτους που αναφέρθηκαν αρχικά, αλλά τονίζεται ότι ο αριθμός των θυμάτων, ανάμεσά τους και παιδιά, είναι πιθανό να αυξηθεί.
Οι ζημιές από τον ανεμοστρόβιλο ενδέχεται να ξεπεράσουν αυτές που είχαν προκληθεί από το αντίστοιχο φαινόμενο το 2011 στο Τζόπλιν του Μισούρι, όπου είχαν χάσει τη ζωή τους 158 άνθρωποι, υποστήριξε ο επίτροπος ασφαλείας της Οκλαχόμα Τζον Ντόακ.
Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Ρόιτερς μετά την επιθεώρηση που έκανε στην περιοχή, ο Ντόακ επεσήμανε πως οι απώλειες ενδέχεται να είναι μεγαλύτερες απ' ότι στην καταιγίδα στο Τζόπλιν, οι οποίες είχαν προκαλέσει ζημιές περίπου 3 δισεκ. δολαρίων.
«Αυτές μάλλον θα τις ξεπεράσουν», ήταν το σχόλιό του. Οι ενασφάλιστες ζημιές στο Τζόπλιν ξεπέρασαν τα 2 δισεκ. δολάρια και ενδέχεται το ποσόν αυτό να αυξηθεί ακόμη περισσότερο καθώς οι χρηματικές διεκδικήσεις ρυθμίζονται ακόμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου