Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Αντιδράσεις στη Βρετανία για τις διακοπές του Ντέιβιντ Κάμερον στην Ιμπιζα

Αντιδράσεις στη Βρετανία για τις διακοπές <br> του Ντέιβιντ Κάμερον στην Ιμπιζα

Αντιδράσεις προκάλεσε στη Βρετανία η ολιγοήμερη απόδραση του Πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον με τη σύζυγό του στην Ιμπιζα στην Ισπανία, την ώρα που η χώρα τελεί υπό το σοκ της τρομακτικής δολοφονίας του στρατιώτη Λι Ρίγμπι στο Γούλγουιτς του Λονδίνου και διχάζεται για την τρόπο αντίδρασης απέναντι στον εξτρεμισμό των ισλαμιστών.

Οι συνεργάτες του Ντέιβιντ Κάμερον τόνισαν ότι ο Πρωθυπουργός « έχει τον έλεγχο της κατάστασης», καθώς παρακολουθεί τις εξελίξεις «έστω και από μακριά». Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ έσπευσε να δήλωσε ότι «ο Πρωθυπουργός είναι σε διακοπές με την οικογένειά του για αυτήν την εβδομάδα, αλλά όπως πάντα όταν είναι μακριά παραμένει επικεφαλής και έχει τους συνεργάτες του μαζί του».

Ωστόσο ο τίτλος της Daily Mirror τη Δευτέρα είναι ενδεικτικός της δυσαρέσκειας μεγάλου μέρους της βρετανικής κοινής γνώμης για τις διακοπές του Πρωθυπουργού αυτό το διάστημα: «Ο Ντέιβιντ Κάμερον απολαμβάνει τον ήλιο στην Ιμπιζα ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο αντιμετωπίζει κρίση με την τρομοκρατία».

Ο Independent στην ιστοσελίδα του έθεσε το ερώτημα αν ο Ντέιβιντ Κάμερον έπρεπε να φύγει για την Ιμπιζα. Το 63% απάντησε αρνητικά.

Ανάμεσα πάντως σε εκείνους που θεωρούν υπερβολικές τις αντιδράσεις του κόσμου, είναι η βουλευτής των Τόρις, Ναντίν Ντόρις, που συνήθως ασκεί δριμύτατη κριτική στον ηγέτη των Συντηρητικών. «Εχει και ο Πρωθυπουργός δικαίωμα να περάσει λίγο χρόνο με την οικογένειά του» είπε σε συνέντευξή της στο δίκτυο Sky News.

«Είναι πραγματικά αστείο να ασκούμε κριτική για λίγες ημέρες διακοπών. Υπάρχει το Internet, τα κινητά τηλέφωνα. Νομίζω ότι μερικές φορές είναι γρηγορότερο να πας στο Λονδίνο από την Ιμπιζα από ό,τι από την Κορνουάλη».

Στη φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα, ο Κάμερον και η σύζυγός του Σαμάνθα συζητούν σε ταβέρνα σε λιμάνι της Ιμπιζα. Ο Πρωθυπουργός είναι ντυμένος ελαφριά και φοράει σανδάλια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου