Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Εξαιρετικής Ποιότητας οι Ελληνικές Παραλίες.


Εξαιρετικής Ποιότητας οι Ελληνικές Παραλίες

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Οι θάλασσές μας, οι ακτές μας και το κλίμα της χώρας αποτελούν ανταγωνιστικό συγκριτικό μας πλεονέκτημα .
Υπερασπιζόμαστε, προστατεύουμε και αναδεικνύουμε το φυσικό μας περιβάλλον, στο πλαίσιο μίας πολιτικής .Αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ, Σταύρος Καλαφάτης, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της αξιολόγησης της ποιότητας των υδάτων κολύμβησης σε 2.155 ακτές της χώρας, από την οποία προέκυψε ότι οι 2.009 εξ΄αυτών, δηλαδή το συντριπτικό ποσοστό της τάξης του 93,2% ταξινομούνται στην κατηγορία  εξαιρετικής  ποιότητας.

Η έκθεση του 2012 περιλαμβάνει την αξιολόγηση της ποιότητας των υδάτων κολύμβησης κατόπιν στατιστικής επεξεργασίας των μικροβιολογικών δεδομένων για την τετραετία 2009-2012.
 Συνολικά, παρακολουθήθηκαν 2155 σημεία εκ των οποίων τα 6 βρίσκονται σε εσωτερικά ύδατα και συγκεκριμένα σε λίμνες και τα υπόλοιπα 2149 σε παράκτια ύδατα και προέκυψαν τα ακόλουθα συμπεράσματα:
2009 σημεία ταξινομούνται στην κατηγορία «εξαιρετικής ποιότητας», εκ των οποίων τα 2 βρίσκονται σε εσωτερικά ύδατα και τα 2008 σε παράκτια.
114 σημεία χαρακτηρίζονται ως «καλής ποιότητας», εκ των οποίων τα 3 βρίσκονται σε εσωτερικά ύδατα και τα 110 σε παράκτια.
26 σημεία κολυμβητικά ύδατα χαρακτηρίζονται ως «επαρκούς ποιότητας», εκ των οποίων τo 1 βρίσκεται σε εσωτερικά ύδατα και τα 25 σε παράκτια.
6 σημεία ως «ανεπαρκούς ποιότητας», τα οποία βρίσκονται σε παράκτια ύδατα
Τα κολυμβητικά νερά της χώρας είναι «βάλσαμο» στην ψυχή του κάθε επισκέπτη της χώρας, αλλά και του κάθε Έλληνα. δήλωσε ο Αναπληρωτής  Υπουργός ΠΕΚΑ, Σταύρος Καλαφάτης. Οι θάλασσές μας άλλωστε είναι συνδεδεμένες, άρρηκτα, με την ιστορία, το παρόν αλλά, κυρίως, το μέλλον της χώρας. Ενόψει του καλοκαιριού αποδεικνύεται, με επιστημονικά χαρακτηριστικά, η ποιότητα αυτών των πλεονεκτημάτων της χώρας.
 Και  βέβαια  είναι  διαρκής  υποχρέωση  όλων  μας,  πολιτείας  και πολιτών, να  διαφυλάξουμε  αυτόν  τον  ανεκτίμητο  θαλάσσιο θησαυρό  μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου