Κυριακή 26 Μαΐου 2013

ΑΝΤΕΛ ΕΞΑΡΧΟΠΟΥΛΟΣ. H Ελληνίδα που έβαλε φωτιά στις Κάνες


ΑΝΤΕΛ ΕΞΑΡΧΟΠΟΥΛΟΣ

H Ελληνίδα που έβαλε φωτιά στις Κάνες

Είναι η Ελληνίδα που έκανε τις Κάνες να παραμιλούν όχι μόνο με το ταλέντο αλλά και με τον τολμηρό ρόλο τον οποίο υποδύθηκε. Μπορεί η μόλις 18 χρονών Γαλλοελληνίδα ηθοποιός, Αντέλ Εξαρχόπουλος, να είναι ένα «παιδί - θαύμα», αφού έχει περίπου 10 ταινίες στο ενεργητικό της και ήταν ήδη γνωστή στους γαλλικούς κινηματογραφικούς κύκλους, αλλά διεθνώς προκάλεσε αίσθηση βάζοντας «φωτιά» στο Φεστιβάλ των Κανών.

Η Αντέλ με την πειστική ερμηνεία της δικαίωσε τον σκηνοθέτη Αμπντελατίφ Κεσίς. Εκείνος την επέλεξε στον ρόλο της έφηβης που ανακαλύπτει τον παθιασμένο έρωτά της για μια φοιτήτρια της Σχολής Καλών Τεχν
Η Αντέλ με την πειστική ερμηνεία της δικαίωσε τον σκηνοθέτη Αμπντελατίφ Κεσίς. Εκείνος την επέλεξε στον ρόλο της έφηβης που ανακαλύπτει τον παθιασμένο έρωτά της για μια φοιτήτρια της Σχολής Καλών Τεχνών με μπλε μαλλιά, την οποία υποδύεται η Λεά Σεντού.
Και αυτό γιατί το κοινό του δεν έχει ξαναδεί στο παρελθόν τόσο ασυνήθιστα ρεαλιστικές και άκρως αποκαλυπτικές σκηνές ομοφυλοφιλικού σεξ, όπως αυτές της «Ζωής της Αντέλ».
Η ταινία του Αμπντελατίφ Κεσίς που έχει κάνει θραύση πραγματεύεται την «ενηλικίωση» μιας μαθήτριας λυκείου που ανακαλύπτει τη σεξουαλικότητα και την ομοφυλοφιλία της. Ομως «Η ζωή της Αντέλ» (στα γαλλικά «La Vie d' Adele», το όνομα της ηρωίδας έχει σκόπιμα επιλεγεί να είναι ίδιο με αυτό της Γαλλοελληνίδας σταρ) έμελλε να αλλάξει τη ζωή και της ηθοποιού Αντέλ, όχι μόνο όσον αφορά στην καριέρα της, η οποία εκτοξεύτηκε μετά από αυτήν την επιτυχία, αλλά και στην προσωπική της ζωή.
Ο σύντροφός της
Στα γυρίσματα της ταινίας φαίνεται ότι γνωρίστηκε με τον ηθοποιό Ζερεμί Λαέρτ, με τον οποίο μέχρι σήμερα διατηρεί ερωτικό δεσμό, όπως η ίδια σημειώνει στο προφίλ της στο Facebook. Ο Λαέρτ υποδύεται στην ταινία τον Τομά, έναν από τους κεντρικούς ήρωες στην ταινία, το αγόρι της 17χρονης ηρωίδας, η οποία όμως στην πορεία ανακαλύπτει τον παθιασμένο έρωτά της για μια φοιτήτρια της σχολής καλών τεχνών με μπλε μαλλιά.

Αλλά στα γυρίσματα γνώρισε και την 29χρονη μελαχρινή καλλονή ηθοποιό Μπαγιά Ρεάζ, με την οποία έγιναν τόσο κολλητές φίλες που τη χαρακτηρίζει «αδερφή» της στο Facebook. «Με την Αντέλ γνωριστήκαμε στα γυρίσματα και ήταν κεραυνοβόλος... έρωτας», είπε η ίδια στο «Εθνος της Κυριακής».
«Ταιριάξαμε και δεθήκαμε αμέσως και έχουμε γίνει κολλητές φίλες. Ηταν μια από τις πιο όμορφες γνωριμίες της ζωής μου», σχολίασε η νεαρή κοπέλα, η οποία υποδύεται τη Μεριέμ, μια φίλη της Εμα, της γυναίκας που ερωτεύεται η Αντέλ στην ταινία (την υποδύεται η Λεά Σεντού), ενώ εξέφρασε τον θαυμασμό της για τη 18χρονη: «Η Αντέλ είναι πραγματικά απίστευτη και είμαι πάρα πολύ περήφανη για εκείνη». Σε αυτούς που «δεν διστάζουν να τη ρωτήσουν» αν έκανε στην πραγματικότητα έρωτα με τη συμπρωταγωνίστριά της απαντά «όχι και αυτό είναι το ωραίο».
Η Αντέλ Εξαρχόπουλος με την ηθοποιό Μπαγιά Ρεάζ, με την οποία γνωρίστηκαν στα γυρίσματα της ταινίας.
Η Αντέλ Εξαρχόπουλος με την ηθοποιό Μπαγιά Ρεάζ, με την οποία γνωρίστηκαν στα γυρίσματα της ταινίας.
Η ερμηνεία της Γαλλοελληνίδας ηθοποιού (ο παππούς της από την πλευρά του πατέρα της είναι Ελληνας) συγκλόνισε το Φεστιβάλ των Κανών και οι περισσότεροι κριτικοί κινηματογράφου την παρουσιάζουν ως το απόλυτο φαβορί για το βραβείο γυναικείας ερμηνείας, το οποίο φαίνεται ότι θα στερήσει από μεγαλύτερα ονόματα, όπως τις Βρετανίδες Τίλντα Σουίντον και Κάρεϊ Μάλιγκαν. «Η Αντέλ είναι φίλη μου και αξίζει να λάβει το βραβείο γυναικείας ερμηνείας για το 2013», είπε στο «Εθνος της Κυριακής» ο Εντί, ηθοποιός και φίλος της Αντέλ. Ο γαλλικός Τύπος αναφέρεται στην Αντέλ ως την «αποκάλυψη» του Φεστιβάλ των Κανών.
ΑΓΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΛΟ
«Ενιωσα άβολα όταν το είδα»
Μιλώντας στη γαλλική έκδοση του περιοδικού Glamour, η Αντέλ Εξαρχόπουλος ομολόγησε ότι είχε άγχος στη διάρκεια των τολμηρών γυρισμάτων: «Στην αρχή γελούσαμε νευρικά μαζί με τη Λεά. Δεν είναι εύκολο να γνωρίζεις κάποιον και μετά από λίγες ώρες να βρίσκεσαι γυμνός μαζί του!
Η Αντέλ με τον ηθοποιό Ζερεμί Λαέρτ στην Ταϊλάνδη. Γνωρίστηκαν στα γυρίσματα της ταινίας και μέχρι σήμερα διατηρούν ερωτικό δεσμό, όπως η ίδια σημειώνει στο προφίλ της στο Facebook.
Η Αντέλ με τον ηθοποιό Ζερεμί Λαέρτ στην Ταϊλάνδη. Γνωρίστηκαν στα γυρίσματα της ταινίας και μέχρι σήμερα διατηρούν ερωτικό δεσμό, όπως η ίδια σημειώνει στο προφίλ της στο Facebook.
Φοβήθηκα για το πώς θα το ερμήνευε ο κόσμος και επειδή ο πατέρας μου θα έβλεπε απόψε την ταινία!», εξομολογήθηκε την ημέρα προβολής της «Ζωής της Αντέλ» στις Κάνες.
Μάλιστα σχολίασε ότι δεν ένιωθε πολύ άνετα παρακολουθώντας την ταινία έναν χρόνο μετά τα γυρίσματα και ότι βρήκε το αποτέλεσμα πιο «κτηνώδες» από όσο περίμενε.
«Δεν υπάρχει μουσική, ακούμε τις αναπνοές μας, το χτύπημα της παλάμης στα οπίσθιά μας... Σίγουρα είναι λίγο ενοχλητικό», είπε η ίδια στο Glamour.
«Αυτόν τον ρόλο τον ήθελα. Σοβαρά! Τα έδωσα όλα», δήλωσε στη γαλλική εφημερίδα «L' Express» η νεαρή ηθοποιός. Και όταν λέει «όλα» εννοεί πέντε μήνες «έντονων» γυρισμάτων, όπως τους χαρακτηρίζει η ίδια: «Δεν βρίσκω άλλη λέξη. Ημουν στο πλατό όλες τις μέρες, κάναμε πολλές λήψεις, ίδρωσα, έπρεπε να γδυθώ και έδειξα όλα όσα είχα να αποδείξω.
Η έκπληξη
Ο Αμπντέλ (σ.σ.: ο σκηνοθέτης) σε οδηγεί σε τέτοιες ψυχολογικές καταστάσεις που δεν μπορείς να υποψιαστείς. Γι' αυτόν τον λόγο είμαι ηθοποιός, για να εκπλήσσομαι», σχολίασε. Μάλιστα εξομολογήθηκε πόσο δύσκολοι ήταν οι μήνες που περίμενε την απάντηση του σκηνοθέτη Αμπντελατίφ Κεσίς για το αν θα πάρει τον ρόλο: «Βρεθήκαμε πολλές φορές, του μιλούσα για μένα, για τις αμφιβολίες μου, τα ελαττώματά μου, τους έρωτές μου. Εκανα δοκιμαστικά με τη Λέα (σ.σ.: τη συμπρωταγωνίστριά της, Λέα Σεντού). Ηξερα ότι ήταν κι άλλες κοπέλες υποψήφιες για τον ρόλο και μια μέρα, μετά από έξι μήνες, μου είπε: "Σε απελευθερώνω, επέλεξα εσένα"».
Και η κολλητή της φίλη, η οποία υποδύεται έναν μικρό ρόλο στην ταινία, δήλωσε ενθουσιασμένη με την εμπειρία που έζησε και εξομολογήθηκε στο «Εθνος της Κυριακής» πόσο δύσκολο ήταν να επιλεγεί: «Δεν έχω μεγάλο ρόλο αλλά πάλεψα πολύ για να βρίσκομαι μέσα σε αυτήν την ταινία».
ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 9 ΕΤΩΝ
Τα πρώτα βήματα στο σανίδι
Παρά την ελληνική καταγωγή της (ο παππούς της από την πλευρά του πατέρα της είναι Ελληνας), έχει εξηγήσει ότι δεν έχει κάποιο δεσμό με τη χώρα μας, την οποία δεν έχει επισκεφθεί μέχρι στιγμής, ούτε γνωρίζει ελληνικά (μόνο τη λέξη «φέτα», όπως η ίδια δήλωσε!). Οι γονείς της είναι Γάλλοι πολίτες, ο πατέρας της καθηγητής κιθάρας και η μητέρα της νοσοκόμα, ενώ έχει και δύο μικρά αδερφάκια.
Παρόλο που οι γονείς της δεν έχουν καμία σχέση με τον χώρο του κινηματογράφου, έβλεπε από μικρή πολλές ταινίες μαζί με τον ελληνικής καταγωγής πατέρα της και νοίκιαζαν πολλά DVD, ενώ μία από τις αγαπημένες της ταινίες είναι τα «Μαθήματα Αμερικανικής Ιστορίας». Με τις Κάνες να την περιμένουν, η ταλαντούχα νεαρή κοπέλα αποφάσισε κατόπιν μιας αποτυχίας που είχε να μην ξαναδώσει εισαγωγικές εξετάσεις μετά το σχολείο και δηλώνει ότι «θα δει πού θα την πάει ο άνεμος» τώρα που έχει ολοκληρωθεί η ταινία «Η Ζωή της Αντέλ».
Τα μαθήματα
Εχοντας πετύχει τόσα πολλά στα 18 της σίγουρα όλη η ζωή είναι μπροστά της. Η Αντέλ έκανε σε πολύ μικρή ηλικία τα πρώτα της βήματα πάνω στο σανίδι. Μόλις εννέα ετών ήταν όταν ξεκίνησε μαθήματα θεάτρου «επειδή της άρεσε να μεταμφιέζεται», όπως η ίδια είπε στη γαλλική εφημερίδα «L' Express», αλλά και επειδή οι γονείς της ήθελαν να ξεπεράσει τη συστολή της.
Σε ηλικία 12 χρονών έκανε την πρώτη της εμφάνιση σε ταινία μεγάλου μήκους, στην αυτοβιογραφική ταινία της Τζέιν Μπέρκιν «Boxes», ενώ έναν χρόνο αργότερα πρωταγωνίστησε στην ταινία «Les Enfants de Timpelbach» υποδυόμενη τη Marianne, ένας ρόλος με τον οποίο έγινε γνωστή στους Γάλλους σινεφίλ. Ομως οι προβολείς έπεσαν πάνω στην ανερχόμενη αστέρα του σινεμά με τον ρόλο της στην ταινία «La Rafle» (2010), όπου πρωταγωνιστούσε ο Ζαν Ρενό, και μετά την οποία «έπαψαν να την βλέπουν σαν παιδί», όπως σχολίασε η ίδι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου