Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Συνεργός στις ληστείες των φαρμακείων ο οδηγός του ταξί

Συνεργός στις ληστείες των φαρμακείων ο οδηγός του ταξί
Οι δυο άνδρες, ο 42χρονος που ενεπλάκη στην ανταλλαγή πυροβολισμών με τους άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ και ο 44χρονος συνεργός του, οδηγός του ταξί, συνελήφθησαν το βράδυ της Πέμπτης στο Παγκράτι έπειτα από ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς.

Ο 42χρονος , ο οποίος παρίστανε τον πελάτη, είχε καθίσει στο πίσω κάθισμα. Ωστόσο, όταν οι αστυνομικοί πλησίασαν το ταξί, ο δράστης πυροβόλησε με περίστροφο εναντίον τους, τραυματίζοντας έναν ειδικό φρουρό, ο οποίος σώθηκε από αλεξίσφαιρο γιλέκο που φορούσε.
Ακολούθησε ένοπλη συμπλοκή, καθώς οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά.
Το ΤΑΞΙ με τους δύο δράστες εγκλωβίστηκε και πάλι από τους αστυνομικούς σε κοντινή απόσταση, στην οδό Χρεμωνίδου, όπου και συνελήφθη ο 44χρονος οδηγός.
Ο 42χρονος, που είχε αποβιβαστεί από το ΤΑΞΙ, αφού έσπασε την εξωτερική τζαμαρία πολυκατοικίας, μπήκε σε διαμέρισμα δευτέρου ορόφου, την ώρα που οι δύο ένοικοι του είχαν ανοίξει την πόρτα για να δουν τι συμβαίνει, καθώς είχαν ακούσει τους πυροβολισμούς.
Στη συνέχεια, ο δράστης, που είχε τραυματιστεί στο δεξί του χέρι, προσπάθησε να αποσυναρμολογήσει το περίστροφο και να το κρύψει στο εσωτερικό του διαμερίσματος.
Οι αστυνομικοί τον ακολούθησαν και κατάφεραν να τον συλλάβουν μέσα στο διαμέρισμα, μέσα στο οποίο, σύμφωνα με ανακοινώσεις της Αστυνομίας, βρέθηκαν:
-Τα αποσυναρμολογημένα κομμάτια του περιστρόφου, διαμετρήματος 0,38 special και
-Ένα μαχαίρι, το οποίο ο ίδιος χρησιμοποίησε για να αποσυναρμολογήσει το περίστροφο.
Στο σημείο της ένοπλης συμπλοκής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
-Δέκα κάλυκες,
-Δύο φυσίγγια,
-Μία  παραμορφωμένη βολίδα,
-Ένα  μεταλλικό περίβλημα βολίδας και
-Ένα θραύσμα βολίδας.
Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ διερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες ληστείες.
Πηγή: protothema.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου