Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Πιλότος ετών... 19!



 




  


    Ιπτάμενος και έφηβος, ο 19χρονος Ράιαν Ιρβιν θα είναι σύντομα ένας από τους νεαρότερης ηλικίας πιλότους στον κόσμο, αφού η αεροπορική εταιρεία Ryanair επέλεξε να τον εντάξει στο δυναμικό της. Ο νεαρός, που μόλις πήρε το πτυχίο του από την Oxford Aviation Academy, θα περάσει από σεμινάρια που κάνει η εταιρεία, τα οποία θα ολοκληρωθούν τον Σεπτέμβριο και από εκείνη τη στιγμή θα ζήσει το όνειρό του, αφού θα βρεθεί στο κόκπιτ!


Ο Ιρβιν θα βρίσκεται κυριολεκτικά στα ουράνια και ήδη δηλώνει ενθουσιασμένος στην ιδέα ότι θα έχει την ευθύνη της μεταφοράς των επιβατών σε πάνω από χίλιους προορισμούς διακοπών στην Ευρώπη. «Μπορεί να ακούγεται κλισέ, αλλά είναι αυτό που ήθελα να κάνω από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, δηλαδή από τα τέσσερα ή πέντε μου χρόνια» λέει ο νεαρός πιλότος. «Είχα αεροπλάνα μοντελισμού και πίεζα συνέχεια τους γονείς μου να με πάνε βόλτες στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ για να βλέπω αεροπλάνα» συμπληρώνει.

Το ίδιο πείσμα ήταν αυτό που τελικά του έδωσε την ευκαιρία να αρχίσει τόσο νωρίς την καριέρα του. Αφού τελείωσε επιτυχώς τη σχολή πιλότων τον Φεβρουάριο, άρχισε αμέσως να στέλνει βιογραφικά σε  αεροπορικές εταιρείες και τελικά είχε θετικές απαντήσεις τόσο από τη Ryanair όσο και από την Jet2, μια άλλη low cost αεροπορική εταιρεία. «Οταν τελειώναμε τη σχολή, μας είχαν προειδοποιήσει ότι μπορεί να περνούσε καιρός μέχρι να βρούμε δουλειά, οπότε δύο προσφορές εργασίας ήταν -αν μη τι άλλο- έκπληξη» λέει ενθουσιασμένος ο Ιρβιν και προσθέτει: «Το πιο συναρπαστικό κομμάτι είναι ότι το κόκπιτ ενός τζετ θα είναι το δικό μου καθημερινό γραφείο».
Espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου