Σάββατο 18 Μαΐου 2013

unicef.Στο Ιράκ, η εκστρατεία εμβολιασμού φτάνει χιλιάδων προσφύγων από τη Συρία


Με Karin UlinUNICEF Image
UNICEF και οι συνεργάτες διεξήγαγε μια εκστρατεία εμβολιασμού για Σύριους πρόσφυγες σε Domiz στρατόπεδο, το Ιράκ, για να εξασφαλιστεί ότι η ιλαρά και επιδημίες μηνιγγίτιδας να διατηρηθεί υπό έλεγχο.

Dohuk, Ιράκ, 29, Απριλίου, 2013 - "Έχω πάρει μόνο πλάνα μου, και εγώ δεν κλαίνε», λέει η κοπέλα με τους αδελφούς και τις αδελφές της. Κατέχει ένα παγωτό στο χέρι της.
Αυτό το κορίτσι είναι ένα από τα χιλιάδες παιδιά που έλαβαν ιλαράς και μηνιγγίτιδας πυροβολισμούς κατά τη διάρκεια μιας μαζικής εκστρατείας εμβολιασμού που πραγματοποιήθηκε στο στρατόπεδο Domiz για Σύριων προσφύγων στο βόρειο Ιράκ.
Αυξημένος κίνδυνος της νόσου
Domiz στρατόπεδο φιλοξενεί σήμερα πάνω από 35.000 πρόσφυγες από την Αραβική Δημοκρατία της Συρίας, και φθάνουν κάθε μέρα. Οι συνθήκες συνωστισμού που οι κάτοικοι του καταυλισμού σε αυξημένο κίνδυνο - και της ευπάθειας στο - μεταδοτικές ασθένειες.
Για να εξασφαλιστεί ότι η ιλαρά και επιδημίες μηνιγγίτιδας να διατηρηθεί υπό έλεγχο, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ) και το τοπικό Υπουργείο Υγείας, σε Dohuk, με την υποστήριξη της UNICEF, οργάνωσε μια μαζική εκστρατεία εμβολιασμού για μια περίοδο έξι ημερών.
Κατασκήνωση εκστρατεία
Σε απάντηση στην πρόσκληση για την ανοσοποίηση με κοινωνικά ομάδες κινητοποίηση της UNICEF στο στρατόπεδο, η πλειοψηφία του επιλέξιμου πληθυσμού εκμεταλλεύτηκαν την εκστρατεία. Συνολικά, οι επαγγελματίες υγείας σε τρεις σκηνές εμβολιασμού κατά της ιλαράς έδωσε πλάνα σε 19.303 άτομα ηλικίας μεταξύ 6 μηνών και 30 ετών. Το εμβόλιο μηνιγγίτιδας χορηγήθηκε σε 17.663 άτομα μεταξύ 2 και 30 ετών.
UNICEF Image
© UNICEF Iraq/2013/Abdulmunem
Περισσότερα από 19.000 παιδιά και ενήλικες ηλικίας μεταξύ 6 μηνών έως 30 ετών εμβολιάστηκαν κατά της ιλαράς και μηνιγγίτιδας κατά τη διάρκεια της εκστρατείας.
«Η ιλαρά και η μηνιγγίτιδα είναι δύο εξαιρετικά μεταδοτικών ασθενειών με μακροχρόνιες επιπτώσεις στα παιδιά", δήλωσε ο εκπρόσωπος της UNICEF στο Ιράκ Δρ Marzio Babille κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο στρατόπεδο. "Είναι ζωτικής σημασίας να διασφαλίσουμε ότι αυτά τα παιδιά, που έχουν ήδη περνάει δύσκολες στιγμές, να πάρετε μια ευκαιρία να μεγαλώσουν με υγεία."
Στέλεχος για τις υπηρεσίες υγείας
Η Dohuk Υπουργείο Υγείας, σε συνεργασία με τους ΓΧΣ, λειτουργεί μια κλινική που παρέχει γενικές υπηρεσίες υγείας στον καταυλισμό. Όμως, η αύξηση του αριθμού των προσφύγων που έρχονται σε βάζει τεράστια πίεση για τις παρεχόμενες υπηρεσίες.
Για να συνεχίσουν να παρέχουν ζωτικής σημασίας υπηρεσίες υγείας σε παιδιά πρόσφυγες και οι μητέρες μέσα στο στρατόπεδο και στις κοινότητες υποδοχής, τα κεφάλαια που απαιτούνται επειγόντως για να βοηθήσει με τη δημιουργία δύο μονάδων εμβολιασμού. Οι εγκαταστάσεις αυτές θα παρέχουν εμβολιασμούς στους νεοεισερχόμενους στο στρατόπεδο, εκτός από εμβολιασμούς ρουτίνας για όλα τα παιδιά στον καταυλισμό.
Η UNICEF υποστηρίζει επίσης το Τμήμα Dohuk Υγείας για την αντιμετώπιση της διατροφής σε παιδιά κάτω των 5 ετών. Μεταξύ των προσπαθειών είναι η προώθηση του αποκλειστικού μητρικού θηλασμού και την καθιέρωση «καλύβες του μωρού κοντά υφιστάμενες υγειονομικές μονάδες στις οποίες οι μητέρες μπορούν να θηλάσουν τα μωρά τους άνετα μακριά από τα πολυσύχναστα συνθήκες στον καταυλισμό.
Η εκστρατεία εμβολιασμού που πραγματοποιήθηκε στο στρατόπεδο Domiz είναι μέρος μιας μεγαλύτερης προσπάθειας που έχει αναλάβει από την UNICEF και οι συνεργάτες για να διασφαλιστεί ότι τα παιδιά και τους νέους ενήλικες πρόσφυγες από την Αραβική Δημοκρατία της Συρίας προστατεύεται από ασθένειες που μπορεί να εξαπλωθεί ταχύτατα σε περιόδους συγκρούσεων και της μετατόπισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου