Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Έστειλαν γράμμα με τοξική ουσία στον Μπαράκ Ομπάμα



Κόκκινος συναγερμός στις ΗΠΑ. Μετά τις επιθέσεις στη Βοστώνη και την "δηλητηριώδη" επιστολή σε γερουσιαστή, αποκαλύφθηκε ότι γράμμα με Ρικίνη, εστάλη και στον πρόεδρο των ΗΠΑ. Βρέθηκε ύποπτο δέμα στο Καπιτώλιο (Vid+Pic)
Σε λιγότερο από μία μέρα μετά τον εντοπισμό επιστολής με την υπερτοξική ουσία Ρικίνη, που προοριζόταν για τον γερουσιαστή του Μισισιπί Roger Wicker στο Καπιτώλιο, δύο ακόμη τέτοια γράμματα βρέθηκαν από την αστυνομία, ένα εκ των οποίων είχε παραλήπτη τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τα γράμματα, περιείχαν μια ύποπτη ουσία και είναι πολύ πιθανό να πρόκειται για τη Ρικίνη.
Σύμφωνα με το BBC η Ρικίνη είναι χίλιες φορές πιο τοξική από το κυάνιο.
Όπως αναφέρει το Fox News, το γράμμα που προοριζόταν για τον Ομπάμα, είχε τον ίδιο αποστολέα με την "παγιδευμένη" επιστολή που είχε παραλήπτη τον Γουίκερ.
"Το γράμμα με τελικό αποδέκτη τον πρόεδρο ελήφθη σε απομακρυσμένη από το Λευκό Οίκο μονάδα ελέγχου, όπου και εντοπίστηκε η ύποπτη ουσία. Εργαζόμαστε σε στενή συνεργασία με την αστυνομία του Καπιτωλίου και με το FBI στη συγκεκριμένη έρευνα", δήλωσε ο εκπρόσωπος της Secret Service.
 
Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα USA Today, η επιστολή είχε σταλεί στον Αμερικανό πρόεδρο την Τρίτη, ενώ, σύμφωνα με το FBI, εντοπίστηκε σε έλεγχο στην περιοχή του Μέριλαντ.
Σύμφωνα με το FBI πάντως, οι επιστολές δεν έχουν σχέση με την τρομοκρατική ενέργεια στονΜαραθώνιο της Βοστώνης.
Ύποπτο πακέτο σε γραφείο γερουσιαστή
Την ίδια στιγμή η αστυνομία του Καπιτωλίου, ερευνά ύποπτο πακέτο που είχε προορισμό το γραφείο του γερουσιαστή Richard Shelby.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου