Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Το νέο κόμμα Αλαβάνου με ονομασία «Σχέδιο Β» είναι έτοιμο

Το νέο κόμμα Αλαβάνου με ονομασία «Σχέδιο Β» είναι έτοιμο






Στη συγκρότηση νέου πολιτικού φορέα με προγραμματικό περιεχόμενο και τίτλο το «Σχέδιο Β», προχωρά ο Αλέκος Αλαβάνος, με την ιδρυτική συνέλευση του κόμματος να προγραμματίζεται για τις 18 - 19 Μαΐου στην Αθήνα.

Περιγράφοντας τη δομή του νέου φορέα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο ίδιος, υποστήριξε ότι «θα λειτουργεί μέσα από ένα πανελλαδικό δίκτυο συνελεύσεων, με αποφασιστικές αρμοδιότητες, με αμεσοδημοκρατικά χαρακτηριστικά, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που δίνει σήμερα το διαδίκτυο».
Με βασική αρχή την ανάγκη αποχώρησης από το ευρώ, η έκδοση εθνικού νομίσματος θεωρείται από το υπό συγκρότηση σχήμα ως «μεγάλη τομή».
Η ίδια η αποχώρηση από το ευρώ όμως, παρότι «απαραίτητη προϋπόθεση», δεν αρκεί, όπως λένε, εντάσσοντάς την σε μία σειρά μετασχηματισμών αριστερού προσανατολισμού που απευθύνονται όμως σε όλους τους πολίτες. Απαντώντας δε εμμέσως στον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνουν ότι «δεν είναι δρόμος εθνικής αναδίπλωσης, αλλά μία πρόσκληση για μία νέα Ευρώπη της αλληλεγγύης, της ισότητας, της δικαιοσύνης», μιλώντας παράλληλα για έναν «δύσβατο, αλλά καρποφόρο δρόμο ανάκτησης του ελέγχου της νομισματικής και οικονομικής πολιτικής». Ο κ. Αλαβάνος χαρακτήρισε άλλωστε «διαστροφικό, ανήθικο και βάρβαρο» να υπάρχουν σήμερα τόσοι άνεργοι και τόσοι φτωχοί στην χώρα και κάλεσε στη διαμόρφωση ενός μεγάλου κοινωνικού και πολιτικού μετώπου των δυνάμεων της εργασίας, με παλλαϊκή διάσταση.



























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου