Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Αλέκα Ευθεία επίθεση εναντίον του Αλέκου Αλαβάνου



Ευθεία επίθεση εναντίον του Αλέκου Αλαβάνου εξαπέλυσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα κατά την παρέμβασή της στη Συνδιάσκεψη της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής που έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο 30 και 31 Μάρτη 2013 στην Αθήνα και αποσπάσματά της δημοσιεύει σήμερα ο «Ριζοσπάστης».
Στην ομιλία της η κ. Παπαρήγα χαρακτηρίζει κάθε άλλο παρά τυχαία την ανάσυρση του Αλ. Αλαβάνου από τον αστικό Τύπο, ενώ πριν τον είχαν «στο ανάθεμα», ως εκπρόσωπο του νέου αντιΚΚΕ αριστερού χώρου, τον οποίο προσπαθούν να δυναμώσουν και να ανασυγκροτήσουν. Η καθημερινή θετική προβολή του, λέει η κ. Παπαρήγα, μπορεί να αποφέρει και εκλογική δύναμη και θα τεθεί στις εκλογές το ερώτημα "γιατί δεν συνεργάζεστε μ' αυτούς;" «Εδώ πρέπει να το έχουμε καθαρό, δεν μπορούμε να συνεργαστούμε μ' αυτούς οι οποίοι έφυγαν απ' το Κόμμα» απαντά η ΓΓ του ΚΚΕ.
Σε άλλο σημείο της ομιλίας της αναφορικά με την πολιτική των συνεργασιών η κ. Παπαρήγα αναφέρει: «Επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτεται περισσότερο, τώρα ανακαλύφθηκε ότι το Μέτωπο πρέπει να γίνει με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ΝΑΡ. Κοιτάξτε, σύντροφοι, εδώ πρέπει να είμαστε καθαροί. Δεν μπορεί να κάνεις συνεργασία πολιτική, άλλο μέσα στο κίνημα μπορεί να συμπίπτεις μ' αυτούς, εννοώ στα όργανα τα εκλεγμένα, να ψηφίζεις από κοινού μια απόφαση για ένα θέμα, για τα χαράτσια, για απεργίες - εδώ ψηφίζουμε με τους ΠΑΣΟΚους και τους Νεοδημοκράτες, έχει ψηφιστεί απεργία, βεβαίως με άλλο περιεχόμενο και συνθήματα εμείς - αλλά δεν μπορείς να κάνεις συνεργασία με το κομμάτι που αποσπάστηκε απ' το Κόμμα, είτε είναι τροτσκιστές, είτε παλιά είχαμε τους κινεζόφιλους, οι οποίοι έκαναν πολιτικό φορέα. Δεν είναι ότι κάποιος σε μια κρίσιμη στιγμή έφυγε, έκαναν πολιτικό φορέα, χτύπησαν το Κόμμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου