Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Ζεζούς: "Λογικό φαβορί η Τσέλσι"

Φαβορί του τελικού στο Europa League έχρισε την Τσέλσι ο τεχνικός της Μπενφίκα, Ζόρζε Ζεζούς, μιλώντας για τις ευρωπαϊκές εμφανίσεις των φιναλίστ στα τελευταία χρόνια.


"Κατά τη γνώμη μου, οι 2 καλύτερες ομάδες του Europa League έφτασαν στον τελικό", σημείωσε ο Πορτογάλος προπονητής και συνέχισε: "Εάν συγκρίνουμε τις εμφανίσεις της Τσέλσι και της Μπενφίκα στην Ευρώπη τις τελευταίες σεζόν, είναι λογικό να θεωρείται φαβορί η Τσέλσι. Ο τελικός είναι τελικός, όμως, κι εμείς έχουμε πιθανότητες να νικήσουμε. Η αίθουσα Τύπου είναι γεμάτη διότι η Μπενφίκα είναι ένας πολύ σημαντικός σύλλογος".

Οι Λουζιτανοί προέρχονται από ήττα στο ντέρμπι με αντίπαλο την Πόρτο, η οποία τους γκρέμισε από την κορυφή του πίνακα της βαθμολογίας στη Liga Sagres και έχρισε φαβορί τους "δράκους" για την κατάκτηση του τίτλου. Παρ' όλα αυτά, θεωρεί ότι οι παίκτες του έχουν ξεπεράσει το σοκ:"Δεν ήταν δύσκολο να αλλάξουμε... τσιπ και να ανασυνταχθούμε γι' αυτό το παιχνίδι".
Τέλος, μιλώντας για τη σημασία του συλλόγου και την ευρωπαϊκή φήμη που έχει αποκτήσει από την εποχή του Εουσέμπιο (ο οποίος βρίσκεται στο Άμστερνταμ), δήλωσε: "Η Μπενφίκα δημιούργησε το όνομά της στη δεκαετία του '60 και ανέκτησε ορισμένο από το πρεστίζ της τα τελευταία χρόνια. Ανακτήσαμε το διεθνές πρεστίζ και πάνω σε αυτό εργάζονται ο πρόεδρος του συλλόγου και ο ίδιος ο σύλλογος: μία βελτιωμένη φήμη του συλλόγου στην Ευρώπη".
 
Λουιζάο: "Να γράψουμε ιστορία"
Ο αρχηγός των Πορτογάλων, Λουιζάο, μίλησε για το μέγεθος των Πορτογάλων: "Υπάρχει πραγματικά ωραία ατμόσφαιρα στο ρόστερ όλη τη σεζόν και είμαι περήφανος που αποτελώ μέρος της. Έχουμε ωριμάσει και όποτε έρχεται κάποιος στο σύλλογο, σύντομα αντιλαμβάνεται τι σημαίνει να φοράς τη φανέλα της Μπενφίκα".
"Θέλω το καλύτερο για την Μπενφίκα. Η Μπενφίκα το αξίζει, αφού έχουμε μεγαλώσει τα τελευταία χρόνια. Ως αρχηγοί, δεν εκπροσωπούμε μόνο τους παίκτες, αλλά και τις οικογένειές τους καθώς και όλους όσοι δουλεύουν στον σύλλογο. Μπορούμε να γράψουμε ιστορία για έναν σημαντικό σύλλογο όπως η Μπενφίκα. Όλα τα άλλα ξεχνιούνται τη στιγμή που μπαίνεις στον αγωνιστικό χώρο".
Μιλώντας για το βαθμό ετοιμότητας της ομάδας μετά από το παιχνίδι στο "Ντραγκάο" αρκέστηκε να πει ότι "προετοιμαστήκαμε καλά μετά από την ήττα του Σαββάτου και έχουμε εστιάσει 100% σε αυτό το παιχνίδι. Κοιτάζουμε μπροστά, όχι πίσω".
Σε ερώτηση για τον "μαύρο πάνθηρα" της δεκαετίας του '60, τον Εουσέμπιο, απάντησε: "Ο Εουσέμπιο είναι εδώ και η παρουσία του σημαίνει πολλά. Είναι ένα σημείο αναφοράς στην Μπενφίκα και το να μοιράζεσαι στιγμές μαζί του είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα".
 
Στη συνέντευξη Τύπου παρευρέθηκε και ο Ολλανδός επιθετικός της Μπενφίκα, Όλα Τζον, ο οποίος μίλησε για τον πρώτο ευρωπαϊκό τελικό της καριέρας του: "Ο τελικός είναι ξεχωριστός, αλλά δεν νομίζω ότι σημαίνει περισσότερο άγχος. Ενθουσιασμός, αλλά όχι άγχος. Έχω παίξει σε μεγάλα παιχνίδια στο παρελθόν".
Όσο για την Τσέλσι και τον Φρανκ Λάμπαρντ, σχολίασε: "Η Τσέλσι είναι διαφορετική. Είναι νεαρότερη και τώρα δεν υπάρχει ξεκάθαρος επιθετικός. Έχει διαφορετικό στιλ. Βρίσκεται στον τελικό και δεν ήρθε εδώ για το τίποτα. Ο Λάμπαρντ είναι προφανώς ένας πολύ καλός παίκτης. Αγωνίζεται εκεί για πολύ καιρό και μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι, αλλά η ομάδα της Τσέλσι είναι σαν σύνολο καλή. Πρέπει να ανησυχούμε για όλους".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου