Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Πώς Μπορώ Να Χάσω Κιλά οδηγειες



Τα Καλύτερα Χάπια ΑδυνατίσματοςΈνας από τους πιο ισχυρούς εχθρούς της αυτοπεποίθησης μας, είναι τα περιττά κιλά που έχουν κάνει κατάληψη στο σώμα πολλών από εμάς. Πρόβλημα μπορεί να είναι ακόμα και τα δύο έως πέντε παραπάνω κιλά που δεν μπορούμε να ξεφορτωθούμε. ''Πώς μπορώ να χάσω κιλά''; Συχνά πιάνουμε τον εαυτό μας να αναρωτιέται γι' αυτό, σωστά; Ο καθένας από εμάς όμως μπορεί να εξαφανίσει από το σώμα του οτιδήποτε τον ενοχλεί. Αρκεί να σκεφτούμε τι είναι αυτό που μας κάνει να τρεφόμαστε λάθος και να το αλλάξουμε!
Προφανώς το καθημερινό άγχος είναι αυτό που μας κάνει να μην δίνουμε σημασία στο τι τρώμε και πως. Με μερικά πολύ απλά tips που μου έχουν φανεί πολύ χρήσιμα όταν θέλω να χάσω κιλά και τα οποία θα σας δώσω παρακάτω, θα μπορέσετε χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές στη ζωή σας, να αλλάξετε μια για πάντα τις διατροφικές συνήθειες σας και ταυ
  • Εφοδιάστε το ψυγείο σας με γιαούρτι σε χαμηλά λιπαρά. Μειώστε 500 θερμίδες την ημέρα και φάτε γιαούρτι τρεις φορές την ημέρα για 12 εβδομάδες. Θα σας βοηθήσει να χάσετε περισσότερο βάρος και σωματικό λίπος.
  • Προτιμήστε να μην τρώτε με μεγάλη παρέα. Η αλήθεια είναι ότι όταν τρώμε με άλλους ανθρώπους, έχουμε την τάση να τρώμε περισσότερο. Και αυτό μάλλον συμβαίνει γιατί καθόμαστε περισσότερη ώρα στο τραπέζι. Όταν τρώτε μαζί με άλλους, να ρίχνετε που και που μια ματιά στην ώρα και να αφήνετε το πιάτο σας όταν χορτάσετε.
  • Παραλείψτε να δείτε τηλεόραση για μια ώρα και αντί αυτού πηγαίνετε μια μικρή βόλτα με τα πόδια. Αν δεν θέλετε να βγείτε έξω, είναι ευκαιρία να τελειώσετε με τις δουλειές του σπιτιού που σας έχουν μείνει.
  • Κάντε μια βόλτα επίσης πριν από το δείπνο. Όχι μόνο θα κάψετε θερμίδες, αλλά θα μειωθεί και η όρεξη σας. Με αυτόν τον τρόπο, η σκέψη ''πώς μπορώ να χάσω κιλά'' θα εξαφανιστεί από το μυαλό σας για πάντα.
  • Πάρτε τις περισσότερες θερμίδες πριν από το μεσημέρι. Μελέτες λένε πως όσο περισσότερο τρώμε το πρωί, τόσο λιγότερο θέλουμε να φάμε το βράδυ. Επιπλέον, έχετε την ευκαιρία να κάψετε περισσότερες... πρωινές θερμίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας.
  • Βάλτε στο δείπνο σας ίσες μερίδες λαχανικών και σιτηρών. Ένα φλιτζάνι μαγειρεμένο ρύζι ή ζυμαρικά έχει περίπου 200 θερμίδες. Ένα φλιτζάνι μαγειρεμένα λαχανικά όμως, έχει μόλις 50 θερμίδες. Αυτό θα σας βοηθήσει να μην φορτώνετε τον οργανισμό σας με τις θερμίδες των σιτηρών και τα υψηλά σε φυτικές ίνες λαχανικά θα ικανοποιήσουν την πείνα σας.
  • Κάθε δύο ώρες, σηκωθείτε και περπατήστε γύρω απ' το γραφείο ή το σπίτι σας για 5 λεπτά. Είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτομαι όταν αναρωτιέμαι πώς μπορώ να χάσω κιλά. Ένα ζωηρό περπάτημα πέντε λεπτών κάθε 2 ώρες, κρατά  το σώμα μου ενεργό και το νιώθω!
  • Βάλτε στη διατροφή σας καυτερές σάλτσες. Οι πικάντικες αυτές γεύσεις, δημιουργούν πεπτικές... πυρκαγιές, προκαλώντας έτσι το σώμα σας να καίει περισσότερες θερμίδες.
  • Βάλτε στη ζωή σας το αποβουτυρωμένο γάλα. Είναι πλούσιο σε ασβέστιο και σε θρεπτικά συστατικά, μα πολύ χαμηλό σε θερμίδες. Για τον καφέ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άπαχο γάλα σε σκόνη.
  • Χρησιμοποιήστε λαχανικά για να δημιουργήσετε βαριά γεύματα. Παραδείγματος χάριν, φτιάξτε μια σαλάτα ζυμαρικών γεμάτη λαχανικά, όπως μπρόκολο, καρότα, ντομάτες, την οποία μπορείτε να φάτε και δυο φορές την ίδια ημέρα. Το ίδιο ισχύει και για τα τηγανιτά σας. Προσθέστε λαχανικά για να κάνετε μια ομελέτα πιο αφράτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου