Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Στα 18,5 δισ. θα κυμανθούν τα κονδύλια της νέας ΚΑΠ



 

 

  Στόχος να υποστηριχθεί η γεωργία και ιδιαίτερα η κτηνοτροφία

  

   «Σας φέρνω "φρέσκα" νέα, γιατί πριν από λίγες ώρες γύρισα από τις Βρυξέλλες, άρα χαίρομαι που μου δίνεται η ευκαιρία να σας ενημερώσω», είπε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Α. Τσαυτάρης, ο οποίος έγινε δεκτός στο Προεδρικό Μέγαρο.   


«Ας αρχίσουμε, λοιπόν, από τα νέα των Βρυξελλών, γιατί είναι πολύ ενδιαφέροντα», αντέτεινε ο κ. Παπούλιας και άμεσως ο κ. Τσαυτάρης ανέφερε ότι για τα επόμενα 7 χρόνια θα έχουμε εξίσου σημαντικά κονδύλια να υποστηριχθεί η γεωργία και ιδιαίτερα η κτηνοτροφία. 
Πρόσθεσε, επιπλέον, ο κ. Τσαυτάρης ότι το συνολικό ποσό που αντιστοιχεί στην Ελλάδα από την νέα ΚΑΠ, αναμένεται να είναι 18,5 δισ. ευρώ για την επόμενη προγραμματική περίοδο.
 
Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης επεσήμενε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι η Ευρώπη αναγκάζει πλέον όλα τα κράτη - μέλη, βλέποντας τη δημογραφική γήρανση του αγροτικού πληθυσμού, να ξοδέψουν υποχρεωτικά 2% του συνολικού προϋπολογισμού της νέας ΚΑΠ για να μπουν νέοι άνθρωποι στον πρωτογενή τομέα.
 
Ο κ. Τσαυτάρης ανακοίνωσε ακόμη στον Κάρολο Παπούλια ότι το υπουργείο προσλαμβάνει 100 νέους επιστήμονες ερευνητές για την έρευνα, την τεχνολογία και την καινοτομία στον τόπο μας, 60 τώρα και 40 του χρόνου, οι οποίοι θα κατανεμηθούν σε διάφορα Ινστιτούτα και σταθμούς.
 
Επίσης μαζί μ' αυτό, από το έκτακτο Κοινωνικό Ταμείο, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της απασχόλησης, οι πρώτοι θα είναι κανονικοί ερευνητές και οι δεύτεροι θα είναι κάτοχοι μεταπτυχιακών τίτλων, που θα τους δοθεί η ευκαιρία να δραστηριοποιηθούν.
 
«Θέλουμε τους εκπαιδευμένους νέους μας, Πρόεδρε και εκεί θέλουμε τη βοήθειά σας. Ξέρω ότι έχουμε τη συμπαράστασή σας, γιατί σας άκουσα να εκφράζετε τις ανησυχίες σας, στο να μην χάσουμε αυτόν τον ανθό της νεολαίας μας, που είναι ένα έτοιμο, εκπαιδευμένο προσωπικό. Οι επιστήμονες, η έρευνα και η καινοτομία είναι το παρόν του μέλλοντός μας, άρα πρέπει να δράσουμε τώρα, στο παρόν, αν θέλουμε να έχουμε μέλλον στη γεωργία», κατέληξε ο υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου