Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Η καζούρα των εφημερίδων στην Ρεάλ Μαδρίτης



Δείτε τα πρωτοσέλιδα του ισπανικού Τύπου και την καζούρα που κάνουν στην Ρεάλ Μαδρίτης για τον χαμένο τελικό από την συμπολίτισσα Ατλέτικο. Ο Ποσειδώνας και το δέκατο. Ναι αλλά ποιο δέκατο;
Ο τελικός του Copa del Rey ήταν η τελευταία ευκαιρία για τους "μερένγκες" να κατακτήσουν ένα τρόπαιο, αλλά η Ατλέτικο Μαδρίτης τους χάλασε τα σχέδια και κατέκτησε το Κύπελλο μετά από 17 χρόνια!
Όπως είναι φυσικό, ο Τύπος στην Ισπανία έχει εστιάσει στην επιτυχία των "ροχιμπλάνκος", όμως οι Καταλανοί δεν έχασαν την ευκαιρία να πειράξουν την "Βασίλισσα". Σε δύο πρωτοσέλιδα ο τίτλος είναι "Το δέκατο". Μόνο που δεν εννοούν το 10ο ευρωπαϊκό της Ρεάλ, αλλά το 10ο Κύπελλο της Ατλέτικο.
Ας δούμε τα πρωτοσέλιδα και να ξεκινήσουμε με την "Marca" που έχει ένα λογοπαίγνιο. "Χτύπησε ο Ποσειδώνας την Ρεάλ με την τρίαινα", είναι το νόημα της λέξης: "Neptunazo".
Neptuno σημαίνει Ποσειδώνας και έχει να κάνει με τις δύο πλατείες που υπάρχουν δίπλα δίπλα στην Μαδρίτη. Η μια πλατεία είναι της Κυβέλης όπου πανηγυρίζουν οι οπαδοί της Ρεάλ και η άλλη του Ποσειδώνα που ανήκει στους φίλους της Ατλέτικο. Ο Ποσειδώνας λοιπόν νίκησε την Ρεάλ και την Κυβέλη.
 

Sport: "Ούτε Κύπελλο, ούτε πρωτάθλημα, ούτε Τσάμπιονς Λιγκ".

 

Mundo Deportivo: "Το 10ο ανήκει στην Ατλετί".

 

AS: "Το δέκατο!"

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου