Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Μπαρόζο: Γρήγορα η υλοποίηση του σχεδίου για την ανεργία των νέων


Αναφερόμενος στο σύμφωνο για την ανάπτυξη ύψους 120 δισεκατομμυρίων ευρώ που αποφασίσθηκε τον περασμένο χρόνο από τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων των "27", ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε ότι η υλοποίησή του "βρίσκεται χαμηλότερα των προσδοκιών".

Θα ήταν "εξαιρετικό εάν κατορθώναμε να ενισχύσουμε αυτήν την διάσταση μέχρι τον Ιούνιο, κυρίως ένα πιο φιλόδοξο σχέδιο για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων", πρόσθεσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά τη συνάντησή του με τον νέο πρωθυπουργό της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα.

Ο ιταλός πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η καταπολέμηση της ανεργίας των νέων αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνησή του, τονίζοντας ότι "είναι ο εφιάλτης της χώρας του και της Ευρωπαϊκής Ενωσης".
Αναφερόμενος στην Ιταλία, ο πρόεδρος της Επιτροπής εξέφρασε την πεποίθηση ότι η χώρα θα μπορέσει σύντομα να βγει από την διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

"Είμαι βέβαιος ότι είναι εφικτό, ότι η Ιταλία θα μπορέσει να βγει από τη διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος", υπενθυμίζοντας ότι οι αποφάσεις αυτές θα ανακοινωθούν στο τέλος του Μαΐου κατά τη διάρκεια της δημοσιοποίησης των οικονομικών προτάσεων της επιτροπής.

"Θα περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις της Επιτροπής, ελπίζουμε σε θετικό αποτέλεσμα για την Ιταλία και θα εργασθούμε για να επιτύχουμε θετικό αποτέλεσμα ", δήλωσε από την πλευρά του ο Ενρίκο Λέτα, ο οποίος έχει επανειλημμένα δεσμευθεί να σεβασθεί τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της Ιταλίας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις της Επιτροπής που δόθηκαν στη δημοσιότητα τον Φεβρουάριο, το δημοσιονομικό θα πρέπει να διαμορφωθεί στο 2,1% του ΑΕΠ το 2013 και το 2014. Ομως, η νέα κυβέρνηση του Ενρίκο Λέτα ανακοίνωσε σειρά μέτρων ανάκαμψης ύψους 10 δισεκατομμυρίων ευρώ, γεγονός που θα την αναγκάσει να λάβει μέτρα για να αποφύγει τη διόγκωση του ελλείμματος.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής εξέφρασε την ελπίδα ότι τα μέτρα αυτά θα ανακοινωθούν πολύ πριν από το τέλος του Μαΐου.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου