Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

ΑΛΟΓΑΚΙ-ΠΑΡΙΖΑΚΙ ΠΑΛΙ


Δείγμα αλόγου σε παριζάκι
Για πρώτη φορά βρέθηκε στην Ελλάδα DNA αλόγου σε χοιρινό αλλαντικό. Εως τώρα ίχνη αλογίσιου κρέατος είχαν εντοπιστεί μόνο σε παρασκευάσματα από βοδινό κρέας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΦΕΤ, έπειτα από έλεγχο που διενήργησε κατόπιν καταγγελίας, προέβη σε δειγματοληψία βραστής πάριζας με την εμπορική ονομασία «Πάριζα Νίκας για τοστ - βραστή από φρέσκο χοιρινό κρέας».

Το δείγμα ήταν από συσκευασία βάρους 3,45 κιλών, με ημερομηνία λήξης 21 Ιουνίου 2013, που παρασκευάζεται και συσκευάζεται από τη Νίκας ΑΒΕΕ, στο 22ο χλμ. της Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας στον Αγιο Στέφανο. Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση και απόσυρση του συνόλου του συγκεκριμένου προϊόντος από την επιχείρηση. Σημειώνεται ότι ο πρώτος κύκλος ελέγχων του ΕΦΕΤ έχει ξεπεράσει τα 300 δείγματα και από αυτά βρέθηκαν θετικά σε αλογίσιο κρέας τα 37.
Με βάση τα θετικά ευρήματα και τις δειγματοληψίες, η χώρα μας είναι δεύτερη στη διεθνή κατάταξη. Οπως δηλώνει ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ Γρηγόρης Τσιάλτας, «με προβληματίζει ότι βρήκαμε για πρώτη φορά DNA αλόγου σε χοιρινό». Η εταιρεία Νίκας με αφορμή την ανακοίνωση του ΕΦΕΤ ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι αποσύρει από όλα τα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα τα προϊόντα Πάριζα Νίκας με ημερομηνία λήξης 21 Ιουνίου 2013. Προληπτικά και με δική της πρωτοβουλία αποσύρει όλα τα προϊόντα της κατηγορίας Πάριζα με ημερομηνία παραγωγής έως 27 Μαρτίου 2013 και ημερομηνία λήξης έως 27 Ιουλίου 2013, προκειμένου να ελεγχθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου