Αγώνας για την είσοδο στην τετράδα του Παιδικού Πρωταθλήματος της ΕΠΣ Μακεδονίας
Άδικα έχασε την πρόκριση αλλά κέρδισε τα εγκώμια και τον σεβασμό!!
Πέρα για πέρα άδικα οι παίδες της ΠΑΕ Ποντίων Κατερίνης έχασαν την πρόκριση για τα ημιτελικά του φετινού θεσμού του πρωταθλήματος της ΕΠΣ Μακεδονίας και στον επαναληπτικό κόντρα στον Άρη αναδείχθηκαν τελικά ισόπαλοι με σκορ (1-1).
Έτσι λοιπόν η ομάδα του Άγγελου Κούτου που πάλεψε σε όλα το 70’, δεν κατάφερε τελικά να ξεπεράσει το εμπόδιο και κακό της δαίμονα Άρη, αλλά κυρίως δεν κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος της αποτέλεσμα (2-0) από το παιχνίδι του πρώτου αγώνα.

Οι παίκτες της ΠΑΕ Ποντίων ήταν αποφασισμένοι για μια καλή εμφάνιση για να γυρίσουν το εις βάρος τους σκορ και να κυνηγήσουν την πρόκριση, απ’ την άλλη πλευρά ο Άρης ξεκίνησε με την πιο δυνατή εντεκάδα προκειμένου να καθαρίσει το παιχνίδι όσο πιο γρήγορα για να μην μπει σε περιπέτειες.
Ένα μουδιασμένο ξεκίνημα και από τις δυο ομάδες, με τους Πόντιους να προσπαθούν να ανεβάσουν ρυθμό και ταχύτητα στο παιχνίδι και να πιέσουν ψηλά τον αντίπαλο τους, με αποτέλεσμα να ρισκάρουν στα αμυντικά τους καθήκοντα. Έτσι, ο Άρης σε δυο περιπτώσεις μπορούσε να είχε τελειώσει το θέμα της πρόκρισης όταν στο 12’ λεπτό και 16’ λεπτό τα μακρινά σουτ που επιχείρησε, κατέληξαν στα δοκάρια της εστίας της ΠΑΕ Ποντίων.
Οι παίκτες των Ποντίων δεν κατέθεσαν τα όπλα, το αντίθετο μάλιστα, ισορρόπησαν το παιχνίδι κέρδισαν τις μονομαχίες και βγήκαν πιο άνετα στην επίθεση. Οι παίκτες του Άγγελου Κούτου είχαν μια μικρή υπεροχή, κέρδισαν αρκετά κόρνερ και φάουλ γύρω από την εστία του Άρη με τις σημαντικές φάσεις στο 20’ λεπτό όταν ο Λιπιρίδης, αποδέκτης κάθετης πάσας, είδε το πλασέ του να μην καταλήγει στην άδεια εστία με τον τερματοφύλακα του Άρη εξουδετερωμένο και στο 25’ λεπτό χάθηκε ίσως η πιο σημαντική ευκαιρία του αγώνα όταν ο Πιατίδης μετά από σέντρα του Λιπιρίδη αμαρκάριστος στο ύψος της μικρής περιοχής με άδεια εστία δεν μπόρεσε και αυτός να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Ισορροπημένο ήταν το ξεκίνημα του β' ημίχρονου και σχεδόν για τα πρώτα 15’ λεπτά δεν υπήρχε η μεγάλη φάση, αλλά όλα αυτά άλλαξαν όταν στο 50’ λεπτό ο Άρης άνοιξε το σκορ μετά από εκτέλεση φάουλ στο δεύτερο δοκάρι, μονομαχία μεταξύ Αγγέλου και αντίπαλου, ο παίκτης του Άρη πέφτοντας έσπρωξε με το χέρι του την μπάλα σε συμπαίκτη και αυτός με την μια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Εκεί που όλοι περίμεναν να σφυρίξει ο διαιτητής για φάουλ από τον παίκτη του Άρη, με μεγάλη έκπληξη σε όλους έδειξε σέντρα με τους παίκτες των Ποντίων να διαμαρτύρονται έντονα.
Πέντε λεπτά αργότερα στο 55’ λεπτό οι παίκτες της ΠΑΕ Ποντίων ισοφάρισαν το σκορ όταν ο Καρακούσης αποδέκτης διαγώνιας πάσας πίσω από την πλάτη της άμυνας του Άρη, με σέντρα στο δεύτερο δοκάρι βρήκε τον Ανδρικόπουλο, η κεφαλιά του βρήκε το κάθετο δοκάρι και τον τερματοφύλακα του Άρη στη συνέχεια η μπάλα έπεσε στα πόδια του Λιπιριδη που με κοντινό πλασέ έστειλε την μπάλα στην άδεια εστία.
Τα τελευταία 15 λεπτά τα παιδιά της ΠΑΕ Ποντίων ανέβασαν την απόδοση τους κατακόρυφα και άσκησαν πίεση στην εστία του Άρη κυνηγώντας το θαύμα.
Στο 62’ λεπτό εκτέλεση φάουλ του Αγγέλου έξω από την μεγάλη περιοχή σε πλάγια θέση βρήκε τον Παγώνη στο πρώτο δοκάρι, αλλά το γυριστό σουτ στην κίνηση κατέληξε στην εξωτερική πλευρά του κάθετου δοκαριού.Στο 64’ λεπτό από εκτέλεση κόρνερ, ο Ανδρικόπουλος μονός του στο δεύτερο δοκάρι έτοιμος να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, είδε στην κυριολεξία την τελευταία στιγμή τον τερματοφύλακα του Άρη να αλλάζει την πορεία της μπάλας με τα δάχτυλα του, στερώντας σίγουρο γκολ.
Στο 65’ λεπτό μια ακόμη συζητήσιμη φάση του παιχνιδιού, ο Καρακούσης με ατομικό μπάσιμο μπήκε στη μεγάλη περιοχή , στη συνέχεια ανατράπηκε από δυο παίκτες του Άρη, αλλά ο διαιτητής όλως περιέργως και αυτή τη φορά δεν είδε παράβαση και έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.
Τα τελευταία λεπτά η ΠΑΕ Ποντίων έσπρωξε παίκτες μπροστά κυνηγώντας την νίκη και οι παίκτες του Άρη προσπαθούσαν να εκμεταλλευτούν τα κενά με αντεπιθέσεις κι έτσι παρέμεινε το 1-1 ως τελικό αποτέλεσμα.
Ο προπονητής των παίδων Άγγελος Κούτος δήλωσε: «Θέλω να πω ένα μεγάλο “μπράβο ” στα παιδιά για την όλη προσπάθεια τους. Σήμερα έδειξαν χαρακτήρα, παίξαμε απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο, τον Άρη, που όλοι οι παίκτες του είναι το 98 γεννηθέντες και εμείς είχαμε 7 παίκτες γεννηθέντες το 1999 στην βασική εντεκάδα! Μπορεί να μην πήραν την πρόκριση αλλά κέρδισαν τα εγκώμια και τον σεβασμό τον όλων».
ΣΥΝΘΕΣΗ:
ΠΑΕ Ποντίων Κατερίνης / Παιδικό Γεν 1998-99
Προπονητής : Άγγελος Κούτος
Κούζας , Συμεωνίδης, Τσιγκαρόπουλος, Ανδρικόπουλος,  Στούμπος, Αγγέλου, Λιπιρίδης, Πιατίδης,  Ρουμπιές, Παγώνης, Κλιάνης, , Καρακούσης,  Λαδένης, Καραμιχάλης, Ματέο,  Χατζηγιάννης, Ευθυμιάδης, Βαγγελακάκης