Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Εύκολα και άνετα ο ΠΑΟΚ, 2-0 τη Βέροιa


Με γκολ του Σαλπιγγίδη στο 34' και του Αθανασιάδη στο 85' ο ΠΑΟΚ κέρδισε εύκολα 2-0 τη Βέροια και πλέον βρίσκεται μόνος στη δεύτερη θέση με τρεις βαθμούς διαφορά από τον Αστέρα, που έχει ματς λιγότερο
&nsbp;
Την πέμπτη του διαδοχική νίκη στην Τούμπα σημείωσε ο ΠΑΟΚ, διατηρώντας το αήττητο σερί του, που τρέχει τους τελευταίες 2,5 μήνες. Η ομάδα του Δώνη δεν εντυπωσίασε, αλλά είχε κάποια καλά διαστήματα, τα οποία εκμεταλλεύτηκε για να φτάσει σε μία εύκολη νίκη. Ο Δικέφαλος είχε τέσσερις σημαντικές ευκαιρίες πριν ανοίξει το σκορ με γκολ του Σαλπιγγίδη στο 34' (αρχικά χρεώθηκε ως αυτογκόλ του Μοκάκε), ενώ στην επανάληψη κλείδωσε το τρίποντο στο 85' με κεφαλιά του Αθανασιάδη, που νωρίτερα είχε σπαταλήσει δύο καλές στιγμές. Η Βέροια δεν μπορούσε να αντισταθεί και αφού φεύγει με άδεια χέρια από τη Θεσσαλονίκη παραμένει τέσσερις βαθμούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.
Με τον ΠΑΟΚ να κυριαρχεί και να προηγείται ολοκληρώθηκε το α' μέρος στην Τούμπα. Ο Δικέφαλος ήταν αρκετά καλός κατά διαστήματα και είχε κλασικές ευκαιρίες για να σκοράρει απέναντι σε μία Βέροια, που δεν κλείστηκε και προσπάθησε να παίξει ποδόσφαιρο. Στο διάστημα 7'-25' οι παίκτες του Δώνη άγγιξαν το γκολ σε τέσσερις περιπτώσεις, δύο φορές με τον Λόρενς, που ήταν ο κορυφαίος του αγώνα, μία με τον Ολίσε και μία με τον Λίνο, αλλά ο Πέρεθ ήταν σε ετοιμότητα και κράτησε το μηδέν με εντυπωσιακές επεμβάσεις.
Στη φάση του 34' ωστόσο ο τερματοφύλακας της Βέροιας μπερδεύτηκε με τον Μοκάκε μετά από κόρνερ του Λίνο και κεφαλιά του Σαλπιγγίδη και ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ (το γκολ χρεώθηκε αρχικά αυτογκόλ στον Μοκάκε). Αμυντικά πάντως ο ΠΑΟΚ είχε κενά και οι φιλοξενούμενοι απείλησαν τόσο στο 27' με τον Μοκάκε, όσο και με τον Ολαϊτάν στο 32'. Αμφότερες όμως οι προσπάθειες δεν βρήκαν εστία και ο Ιτάνζ δεν χρειάστηκε να επέμβει σε καμία φάση του αγώνα.
Ο ρυθμός στην επανάληψη έπεσε με τον ΠΑΟΚ να έχει την υπεροχή, αλλά να είναι αρκετά φλύαρος και να μην βρίσκει διαδρόμους στην καλά οργανωμένη άμυνα της Βέροιας. Ο Λόρενς συνέχισε να είναι ο πιο δραστήριος παίκτης του Δικεφάλου, αλλά ο ιρλανδός δεν είχε βοήθεις από τους Ολίσε και Καμαρά, που έμειναν στα ρηχά, δίχως να βοηθούν στην επιθετική λειτουργία από τις πτέρυγες.
Ενδεικτικό είναι πως η πρώτη καλή στιγμή στην επανάληψη καταγράφθηκε στο 68' με τον Πέρεθ να λέει "όχι" στον Αθανασιάδη, που λίγο πριν είχε περάσει στο ματς μαζί με τον Φωτάκη. Ο Κλάους είχε και δεύτερη ευκαιρία να σκοράρει, αλλά την σπατάλησε στο 75', ενώ οι θεσσαλονικείς σε αρκετές περιπτώσεις είχαν κακές τελικές επιλογές, προτιμώντας ατομικές προσπάθειες, που δεν είχαν επιθυμητά αποτελέσματα. Τελικά... τρίτη και φαρμακερή για τον Αθανασιάδη στο 85' με τον έλληνα επιθετικό να σκοράρει με το κεφάλι μετά από ωραία ενέργεια του Ολίσε και να γράφει το τελικό 2-0. Ο ΠΑΟΚ μπορούσε να σημειώσει και τρίτο γκολ, αλλά ο Καμαρά στις καθυστερήσεις σούταρε μόλις άουτ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου