Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Αυτά είναι τα 8 πιο ακριβά φαγητά του κόσμου




Αυτά είναι τα 8 πιο ακριβά φαγητά του κόσμου



Εσείς πόσα θα πληρώνατε για ένα πιάτο φτιαγμένο από αυτά;
Μπορεί σε εμάς να φαίνεται εξωφρενικό, αλλά η αλήθεια είναι ότι μερικά από τα ακριβότερα πιάτα του κόσμου περιέχουν υλικά αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ και, μάλιστα, δημιουργούνται καθημερινά από μεγάλα εστιατόρια και καταναλώνονται κατά κόρον. Δείτε παρακάτω τα 8 ακριβότερα φαγητά.
1) Ομελέτα
Στο ξενοδοχείο «Le Parker Meridien» στη Νέα Υόρκη θα βρείτε την ακριβότερη ομελέτα. Φτιαγμένη από βιολογικά αυγά, αστακό και μαύρο χαβιάρι, η τιμή του πιάτου είναι 1.000 δολάρια.
2) Μπριζόλα Wagyu
Για όσους αγαπούν το κρέας η μπριζόλα από αγελάδες Wagyu μπορεί να είναι ιδανικό πιάτο. Οι συγκεκριμένες αγελάδες τρέφονται με μπύρα και δέχονται μασάζ, ώστε το κρέας τους να είανι πιο νόστιμο και ζουμερό όταν ψήνεται. Η τιμή της μπριζόλας; 2.800 δολάρια.
3) Θαλασσινός «θησαυρός» - Samundari Khazana
Τα πιάτα «κάρι», που είναι ουσιαστικά ποικιλίες βρασμένων θαλασσινών, είναι πολύ δημοφιλή στην Ινδία. Το ακριβότερο από αυτά είναι το «Samundari Khazana» (Θαλασσινός Θησαυρός) που σερβίρεται σε εστιατόριο της Βομβάης. Χαβιάρι, σαλιγκάρια της θάλασσας, αστακός και κομμάτια βρώσιμου χρυσού είναι τα συστατικά του ενώ, για να το απολαύσετε, θα πρέπει να διαθέσετε το ποσό των 3.200 δολαρίων.
4) Pizza Royale 007
Μπορεί φαινομενικά να είναι απλώς μία ακόμα πίτσα η αλήθεια, όμως, είναι ότι η περίφημη ιταλική Pizza Royale 007 φτιάχνεται από βάση από organic υλικά, ενώ τα toppings της είναι καπνιστός σολομός, ελάφι, κομμάτια αστακού μαριναρισμένα σε κονιάκ, και χαβιάρι εμποτισμένο σε σαμπάνια. Για το γαρνίρισμα χρησιμοποιούνται βρώσιμα φύλλα χρυσού 24 καρατίων. Η τιμή της μικρής Royale είναι 4.200 δολάρια.
5) Καρπούζι Densuke
Αυτό το μοναδικό καρπούζι δεν πωλείται με το κομμάτι αλλά με την φέτα. Ευδοκιμεί στο νησί Χοκάιντο της Ιαπωνίας και, ο λόγος που το κάνει τόσο ακριβό, είναι η σπανιότητά του. Μπορεί να φτάσει μέχρι τα 17 κιλά, ενώ η σάρκα του είναι τραγανή και σκληρή αλλά ζουμερή και γλυκιά. Το τεμάχιο στοιχίζει 6.100 δολάρια και είναι ένα από τα ακριβότερα δώρα γάμου ή γενεθλίων της χώρας.
6) Πεπόνι Yubari
Τι είναι αυτό που το κάνει ξεχωριστό; Η γλυκύτητα, η ζουμερή σάρκα του αλλά και το πορτοκαλοκόκκινο χρώμα του. Το ηφαιστειακό έδαφος της ομώνυμης περιοχής όπου καλλιεργείται είναι πίσω από την ιδιαίτερη γεύση του. Η τιμή του είναι 23.000 δολάρια το ένα.
7) Χαβιάρι Almas
Almas σημαίνει διαμάντι και αυτή η ονομασία δεν δόθηκε τυχαία στο ακριβότερο χαβιάρι του κόσμου. Η χώρα προέλευσής του είναι το Ιράν ενώ πωλείται αποκλειστικά στο «Caviar House & Prunier» του Λονδίνου. Η συσκευασία του είναι από χρυσό 24 καρατίων ενώ η τιμή κιλού του είναι τα 25.000 δολάρια.
8) Λευκή τρούφα Alba
Χώμα, ρίζες δέντρων και παλαιωμένο τυρί θυμίζει η χαρακτηριστική μυρωδιά του αλλά αυτό δεν σταματάει τους απανταχού γευσιγνώστες να το θεωρούν αντικείμενο του πόθου τους. Είναι πρώτη στη λίστα με τα ακριβότερα φαγητά του κόσμου γιατί, απλούστατα, δεν καλλιεργείται εύκολα. Η τρούφα Alba καταναλώνεται μόνο ωμ, κατά προτίμηση σε λεπτές φέτες πάνω από ζυμαρικά ή ρύζι. Η τιμή κιλού της Alba φτάνει τα 160.000 δολάρια.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου