Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Σήμερα με Γιουνάιτεντ θα κριθεί το ρίσκο του Μπενίτε



ΕΘΝΟΣΠΟΡ 1/4/2013

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο Μεγαλύτερα Γράμματα Μικρότερα Γράμματα Easy Read !
O Μπενίτεθ αντιδρά σε απόφαση του διαιτητή στο ματς Σαουθάμπτον - Τσέλσι
O Μπενίτεθ αντιδρά σε απόφαση του διαιτητή στο ματς Σαουθάμπτον - Τσέλσι
Εν όψει του σημερινού επαναληπτικού προημιτελικού του Κυπέλλου Αγγλίας με αντίπαλο τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Στάμφορντ Μπριτζ» (στις 2.30 μ.μ.), ο τεχνικός της Τσέλσι, Ράφα Μπενίτεθ ρίσκαρε κι έχασε. Επέλεξε να ξεκουράσει τους Αζάρ, Ραμίρες, Νταβίντ Λουίζ, Κόουλ, Μπα και αναγκαστικά (λόγω ασθενείας) τον Μάτα, με αποτέλεσμα οι «Μπλε» να ηττηθούν με 2-1 στο Σαουθάμπτον.

Η ήττα αυτή, σε συνδυασμό με τη νίκη (2-1) της Τότεναμ στο Σουόνσι, έριξε την Τσέλσι στην 4η θέση της βαθμολογίας, θέτoντας έτσι σε αμφισβήτηση τη συμμετοχή στο προσεχές Τσάμπιονς Λιγκ, αφού η Αρσεναλ (4-1 τη Ρέντινγκ) την πλησίασε στους δύο βαθμούς. Παράλληλα, τίθεται εν κινδύνω η επιστροφή του Ζοσέ Μουρίνιο στο «Στάμφορντ Μπριτζ», αφού ένας από τους βασικούς όρους που έχει θέσει ο Πορτογάλος για να επανέλθει το καλοκαίρι στην Τσέλσι, είναι να έχει εξασφαλίσει η ομάδα τη συμμετοχή της στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Ο Μπενίτεθ πάντως, υπεραμύνθηκε των επιλογών του: «Οι αλλαγές ήταν απαραίτητες αφού τη Δευτέρα (σ.σ. σήμερα) παίζουμε με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για το Κύπελλο και την Πέμπτη με τη Ρουμπίν Καζάν για το Γιουρόπα Λιγκ. Δεν ανησυχώ. Εχουμε έναν αγώνα λιγότερο από την Τότεναμ και είμαι βέβαιος ότι θα τερματίσουμε τη σεζόν στην πρώτη τετράδα, κερδίζοντας παράλληλα και ένα - δύο τρόπαια».
Ο Ισπανός προτίθεται σήμερα να βάλει τέλος στη βεντέτα με τον Αλεξ Φέργκιουσον, τον οποίον κατηγόρησε ότι απέφυγε την παραδοσιακή χειραψία πριν και μετά τον πρώτο προημιτελικό Κυπέλλου στο «Ολντ Τράφορντ» (2-2). «Είμαι ο προπονητής της γηπεδούχου και θα επιδιώξω να σφίξω το χέρι του», τόνισε ο Μπενίτεθ. Η ομάδα που θα προκριθεί σήμερα θ' αντιμετωπίσει τη Μάντσεστερ Σίτι στον ημιτελικό της 14ης Απριλίου στο «Γουέμπλεϊ». Μία μέρα νωρίτερα, στο ίδιο γήπεδο, θ' αναμετρηθούν η Γουίγκαν με τη Μίλγουολ.
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ νικώντας με 1-0 στο Σάντερλαντ, προκάλεσε την απόλυση του τεχνικού των γηπεδούχων Μάρτιν Ο' Νιλ και συνεχίζει την άνετη προέλασή της για την κατάκτηση του 20ού πρωταθλήματος Αγγλίας. Δημιούργησε, μάλιστα, νέο ρεκόρ στην ιστορία της μεγάλης κατηγορίας φτάνοντας τις 25 νίκες σε 30 αγωνιστικές, ξεπερνώντας έτσι τις 24 σε 30 της Τότεναμ του Μπιλ Νίκολσον (1960-61) και της Τσέλσι του Ζοσέ Μουρίνιο (2005-06).
Η Λίβερπουλ νικώντας χτες (εκτός έδρας) την Αστον Βίλα με 2-1 έγινε η πρώτη ομάδα που έφτασε τις 1.800 νίκες στη μεγάλη κατηγορία του αγγλικού πρωταθλήματος, μακριά από τις 1.751 της Αρσεναλ και τις 1.745 της Εβερτον.
Τα αποτελέσματα: Σάντερλαντ - Μάντσεστερ Γ. 0-1 (Μπραμπλ αυτ. 27'), Μάντσ. Σίτι - Νιουκάστλ 4-0 (Τέβες 41', Σίλβα 45', Κομπανί 56', Περτς αυτ. 69'), Σουόνσι - Τότεναμ 1-2 (Μίτσου 71' - Βερντόνγκεν 7', Μπέιλ 21'), Σαουθάμπτον - Τσέλσι 2-1 (Ροντρίγκεζ 23', Λαμπέρτ 35' - Τέρι 33'), Αρσεναλ - Ρέντινγκ 4-1 (Ζερβινιό 11', Καθόρλα 48', Ζιρού 67', Αρτέτα πεν. 77' - Ρόμπσον-Κανού 69'), Εβερτον - Στόουκ 1-0 (Μιραλάς 28'), Αστον Βίλα - Λίβερπουλ 1-2 (Μπέντεκε 31' - Χέντερσον 47', Τζέραρντ πεν. 60'), Γουέστ Χαμ - Γουέστ Μπρόμιτς 3-1 (Κάρολ 16', 80', Ο' Νιλ 28' - Ντόρανς πεν. 88'), Γουίγκαν - Νόριτς 1-0 (Αρούνα Κονέ 81'). Σήμερα: Φούλαμ - ΚΠΡ.
ΑΛ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου