Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Τον σκότωσε για πέντε ντοματιές


 

  Δεύτερη δολοφονία για ομογενή στη Μελβούρνη

 
 
  Εννέα από τα 11,5 χρόνια που του επιβλήθησαν θα πρέπει να περάσει στη φυλακή ο 67χρονος ομογενής Περικλής Παπαδόπουλος, ο οποίος έχει στο βιογραφικό του δύο δολοφονίες, η μία μάλιστα με αφορμή πέντε ντοματιές.

Όπως ειπώθηκε στο δικαστήριο ο Π. Παπαδόπουλος, το 2011, σκότωσε τον 72χρονο ομογενή Αντώνιο Μιρτσόπουλο μετά από καυγά τους για τις ντοματιές.

Ο δράστης φύτεψε πέντε ντοματιές στον κήπο του Μιρτσόπουλου, στο Κλάιτον της Μελβούρνης και όταν το θύμα του ζήτησε τον λόγο τσακώθηκαν και πάνω στη φιλονικία τους τον σκότωσε, όπως ο ίδιος παραδέχθηκε.

Η δικαστής Μπέτι Κινγκ είπε ότι η απόφαση του Παπαδόπουλου να φυτέψει ντοματιές στον κήπο που είχε ετοιμάσει ο Μιρτσόπουλος ήταν προκλητική.

«Και οι δυο φαίνεται πως ήσασταν δυο στριφνά γεροντάκια, με διάθεση ο ένας να κάνει την ζωή του άλλου δύσκολη. Αλλά να επιτρέψετε αυτή η εχθρότητα να φτάσει στο σημείο του θανάτου του Μιρτσόπουλου είναι απαράδεκτο» είπε η δικαστής.

Στο δικαστήριο αναφέρθηκε πως ο Παπαδόπουλος είχε σκοτώσει την ξαδέλφη του στην Ελλάδα «για ασήμαντη αφορμή» και είχε καταδικαστεί. Είχε μείνει στη φυλακή από το 1992 έως το 2008.

Η δικαστής Κινγκ τον χαρακτήρισε επικίνδυνο για την κοινωνία. «Είσαι 67 χρονών και έχεις σκοτώσει δυο ανθρώπους, σε ξεχωριστά επεισόδια για ασήμαντο λόγο» ανάφερε στον Π. Παπαδόπουλο η δικαστής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου