Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Ένα συγκλονιστικό γράμμα από πατέρα ποδοσφαιριστή



Ένα συγκλονιστικό γράμμα από πατέρα ποδοσφαιριστήΈνας πατέρας ενός νεαρού ποδοσφαιριστή που είχε ατύχημα και σταμάτησε την μπάλα. Το ατύχημα σε συνδυασμό με την κακή ψυχολογική κατάσταση του νεαρού ποδοσφαιριστή ήταν και η αφορμή για τον πατέρα να γράψει το γράμμα αυτό.
Το γράμμα αφορούσε σε μια κατάθεση ψυχής ενός πατέρα 14χρονου και πολύ ταλαντούχου ποδοσφαιριστή, του οποίου ένα σοβαρό ατύχημα με μηχανάκι, μάλλον τερμάτισε τη λαμπρή, όπως διαφαινόταν, ποδοσφαιρική του πορεία, παρότι ο νεαρός πλέον είναι καλά στην υγεία του.
Το γράμμα...
« Το παιδί, ήταν πολύ καλός ποδοσφαιριστής, μεγάλο ταλέντο, με διακρίσεις στα τουρνουά και στις μικτές, αφιερώματα στον τύπο κτλ.
Όλοι μιλούσαν για το Γιάννη και το ποδοσφαιρικό του μέλλον. Όλες οι δικές μου συζητήσεις ήταν γύρω από το ποδόσφαιρο και το Γιάννη...
Να όμως που η μοίρα γράφει τα δικά της σενάρια και συνέβη αυτό, που δεν περίμενα ποτέ ότι θα συμβεί.
Μια βόλτα με μηχανάκι, ένα τροχαίο και ένα μήνα νοσηλεία στην Αθήνα, πολυτραυματίας...
Τον πρώτο καιρό ήμουν σαν χαμένος.
Ευτυχώς σήμερα που σου γράφω το παιδί είναι πολύ καλά. Συναισθηματικά και σωματικά. Είναι χαρούμενος και απολαμβάνει τη ζωή. Πηγαίνει στην  Γ' Γυμνασίου.
Ακόμη δεν παίζει ποδόσφαιρο και δεν ξέρω πότε θα γίνει αυτό.
Το πρόβλημα τώρα το έχω εγώ, που είχα προσκολληθεί στο ποδοσφαιρικό του ταλέντο και στις ποδοσφαιρικές του επιτυχίες.
Δεν μπορώ ακόμη να ησυχάσω και να δεχτώ ότι ο Γιάννης δεν παίζει ποδόσφαιρο. Δεν ξέρω πως θα το ξεπεράσω...
Κατάλαβα όμως ότι στη ζωή μας, μπορούν να συμβούν πολλά απρόοπτα και να αλλάξουμε πορεία.
Η ζωή είναι αυτή που έχει σημασία και όχι το όνειρο.
Εμείς οι μπαμπάδες πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι το ποδόσφαιρο, είναι ένα ωραίο, αλλά μικρό κομμάτι στη ζωή των παιδιών μας και τη δική μας και ότι η ζωή είναι γεμάτη χαρές και αυτές υπάρχουν και μακριά από το ποδόσφαιρο.
Όσο και να προσέχουμε τα παιδιά μας, πάντα θα υπάρχει κάτι που θα μας ξεφεύγει το οποίο δεν μπορούμε να ελέγξουμε και να δρομολογήσουμε.
Ας τ' αγαπάμε τα παιδιά μας, γι αυτό που είναι και όχι για αυτά που θέλουμε να μας προσφέρουν ή γι' αυτό που θέλουμε να γίνουν!
Με εκτίμηση
Α. Ψ.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου